Steaua este cea mai titrata echipa a Romaniei. Este ultima formatie care a reprezentat tara cu fruntea sus in Europa. Totusi, Steaua tinde sa devina un nume predestinat urii si violentei. In ultimii ani, multi ziaristi, jucatori, oficiali si suporteri care nu simpatizeaza cu gruparea din Ghencea au avut de suferit pe Stadionul Stelei.

Miercuri, la partida dintre Steaua si Rapid, fair-playul a lipsit cu desavarsire, desi pe aceasta arena joaca echipa unui om care se crede "biciul lui Dumnezeu" si care vrea sa ajunga presedintele Romaniei.
Cu doua zile inaintea acestui meci, intre patronii celor doua formatii a inceput un razboi psihologic. Desi Gigi Becali a anuntat public ca nu-l va primi pe stadion pe George Copos (foto), vicepremierul Romaniei a venit in Ghencea, insotit de bunul sau prieten, ambasadorul Marii Britanii, Excelenta sa Quinton Quayle.

"Boala pe tigani"

In timpul jocului, fanii Stelei au afisat un banner care spune multe: "Am avut si vom avea mereu boala pe tigani". Asteptandu-se la aceasta replica, giulestenii au afisat o contrareplica: "Ati avut si veti avea mereu boala pe Lacatus, Piturca, Ilie Dumitrescu, Joe Panait, Banel Nicolita…".

Fortele de ordine nu s-au agitat sa confiste cele doua bannere. Mai mult, jandarmii au ascultat cu zambetul pe buze indemnurile rasiste si xenofobe care au venit de la statia de amplificare a stadionului. Crainicul Gabriel Safta si-a facut iar numarul, indemnandu-i pe fanii stelisti la violente. Pentru a-i incita si mai tare, Safta a dat drumul in eter melodiei "Tiganul si OZN" (trupa Zdob si Zdub).

Lucescu Jr. si-a aparat pielea

Situatia a degenerat si mai mult la finalul jocului. Antrenorul rapidist Razvan Lucescu a fost la un pas sa se ia la bataie cu Safta, situatia fiind calmata doar in urma interventiei celor doi observatori: Ion Craciunescu si Vali Alexandru. "Esti un pericol public! Un instigator nenorocit! E inadmisibil ca Safta sa fie lasat la un microfon", a tipat Lucescu junior. In urma cu trei ani, Razvan, pe atunci portar la Rapid, a fluturat steagul visiniu pe teren, insa acesta i-a fost furat de jucatorul Pompiliu Stoica.

Miercuri, cel mai vanat rapidist a fost George Copos. Vicepremierul (cu o avere estimata la 200 de milioane de euro) a fost la un pas de a fi linsat, dar a scapat doar cu o "artilerie" de saliva pe tot corpul.
Nu trebuie uitat faptul ca, in urma cu cinci zile, autocarul lui Dinamo a trecut printr-o "perdea de pietre" in momentul in care a patruns in incinta arenei din Ghencea.

Pe arena Stelei, totul se petrece sub privirile admirative ale fortelor de ordine, insa vinovati de aceste incidente sunt si conducatorii FRF si LPF, care nu iau masuri impotriva clubului.

Rapid il considera vinovat pe Gigi

Conducerea feroviarilor a intocmit un memoriu catre LPF, in care protesteaza oficial fata de primirea ostila din Ghencea. "Partida jucata in ziua de 13 aprilie 2005 a dat din nou prilejul oficialilor Stelei, prin vocea crainicului stadionului, sa jigneasca si sa murdareasca imaginea unui club de traditie a fotbalului romanesc. Incitari la violenta, aluzii cu caracter rasist, difuzarea unor melodii cu tenta xenofoba sunt doar cateva mostre ale arsenalului cu care clubul Steaua intelege sa-si primeasca oaspetii. Iar acestea nu sunt altceva decat continuari ale limbajului incalificabil practicat in ultima vreme de catre patronul echipei Steaua, cu referire la presedintele fondator al AFC Rapid", se arata in comunicat. Astfel, sefii giulesteni il considera pe Gigi Becali raspunzator de extremismul afisat in Ghencea.

Zenga: "Suntem in grafic"

Remiza alba inregistrata in derbyul restanta Steaua - Rapid a fost catalogata de antrenorul stelist Walter Zenga drept un rezultat bun, care mentine echipa sa "in grafic" deoarece si-a restabilit fata de urmaritoare acelasi avans pe care il avea la incheierea turului si s-a aratat bucuros ca doua formatii antrenate de doi fosti portari au jucat atat de tactic si de spectaculos. El a mai precizat ca prestatia adversarilor a fost una "interesanta" si ca lupta pentru titlu ramane deschisa. La randul sau, rapidistul Razvan Lucescu a considerat ca remiza cu Steaua este "un rezultat pozitiv", dar nu stie daca avantajeaza in mod expres vreuna dintre echipele angrenate in cursa pentru titlul de campioana.

Gigi se crede campion

La randul lor, patronii celor doua cluburi, Gigi Becali si George Copos, au fost de acord ca rezultatul a fost echitabil. " Rezultatul meciului de azi nu e bun, ci foarte bun. Suntem deja campioni", a afirmat Gigi Becali, in vreme ce George Copos a recunoscut ca si-a mai revenit "dupa cele doua puncte pierdute in Cotroceni". "Am jucat in Ghencea, unde nu e usor sa pleci neinvins", a mai spus Copos.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.