Sport 31 Martie 2008 23:51
Directorul general Constatin Zotta a anuntat ca FC Rapid va face apel, probabil luni dimineata, la decizia Comisiei de Disciplina a FRF si va cere daune importante, dupa ce oficialii federali au hotarat sa acorde victoria Stelei, cu scorul de 3-0, in derby-ul din 20 martie.

"Suntem total nemultumiti de aceasta decizie pe care o vom ataca prin apel. Este o mare nedreptate si, din pacate, creeaza un precedent extrem de grav in fotbalul romanesc. Vom merge mai departe si vom ajunge sa cerem daune importante, iar daunele sunt in conformitate cu statutul FRF", a declarat Zotta.
Miercuri, inainte de prima sedinta a Comisiei de Disciplina a FRF, avocatul clubului Rapid, Gheorghe Florea, declarase ca gruparea giulesteana este dispusa sa ii dea in judecata pe membrii Comisiei si sa ceara despagubiri de 20 de milioane de euro daca acestia incalca legea si regulamentele.

Pe de alta parte, Constantin Zotta s-a declarat dezamagit de atitudinea arbitrului Alexandru Deaconu la audierile Comisiei de Disciplina. "Inaintea inceperii sedintei, cand toata lumea era concentrata si constienta de importanta cazului care era judecat, domnul Deaconu radea cu gura pana la urechi pe holurile ligii, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Apoi, la audieri, cand l-am intrebat in fata membrilor comisiei in baza carui articol a decis oprirea meciului, el a raspuns uitandu-se catre presedintele Comisiei: "Domnule presedinte, nu raspund la aceasta intrebare", iar ceea ce spun acum este consemnat in procesul-verbal al sedintei", a adaugat Zotta.

Fanii vor milioane
Pe de alta parte, actionarul FC Rapid, George Copos, a declarat ca suporterii rapidisti sunt hotarati sa se adreseze instantelor civile si sa-i ceara daune de milioane de euro lui Deaconu, dar nu numai acestuia. "Azi am primit niste informatii. Suporterii rapidisti au suferit foarte, foarte, foarte mult de-a lungul timpului si stiu ca sunt hotarati sa se adreseze instantelor civile si sa-i ceara daune de milioane de euro arbitrului Alexandru Deaconu, cat si persoanelor care l-au sprijinit si instigat. Noi, ca si club, ne vom consulta cu avocatul Gheorghe Florea si vom vedea daca vom cere despagubuiri, dar asta numai dupa ce vom parcurge toate etapele instantelor sportive", a declarat Copos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.