Sport 28 Martie 2008 03:00
Seful FRF i-a convocat ieri, la Casa Fotbalului, pe conducatorii de cluburi din Liga I, patroni si investitori, pentru a gasi modalitati de stopare a violentei verbale si fizice. Sandu a propus un cod de conduita si a reusit sa impuna sanctionarea cu depunctare in cazul recidivelor. De asemenea, Sandu a ridicat si problema arbitrajelor, fiind de parere ca daca un arbitru este contestat de cel putin 10 cluburi, acesta ar trebuie sa fie exclus!
"Federatia a vrut sa puna in discutie un cod de conduita publica, in special in legatura cu declaratiile de presa si relatiile publice dintre toti participantii la competitie. Este o initiativa buna. Acest cod de conduita trebuie mai intai asimilat si apoi, prin educatie si cultura, va fi si respectat", a spus Nicolae Badea, presedintele CA al lui FC Dinamo. Administratorul-delegat al "cainilor rosii", Cornel Dinu, a declarat la finalul intalnirii ca este convins ca se va ajunge la depunctare din cauza atitudinii jignitoare a oficialilor. "Ultima masura e clar ca va fi in caz de recidiva, sa se ajunga chiar pana la depunctare. Sunt convins ca se va ajunge si alta solutie nu exista", a spus Dinu, care nu s-a abtinut si de la o interpretare filosofica: "Fara lege nu se poate intampla nimic. In general suntem un popor care stim de lege atunci cand se aplica. Legea a fost inventata de Hammurabi, a continuat cu Moise si are continuitate in regulametul FRF care trebuie aplicat. Este un decalog facut de FRF care are patru prevederi, care seamana cu cele ale lui Moise: sa nu faci, sa nu furi, sa nu inseli...". Presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat ca toata lumea a cazut de acord asupra unui "decalog". "A fost o discutie despre comportamentul conducatorilor. Toata lumea a cazut de acord asupra unui decalog. Asa-zis decalog. Nu s-a discutat despre amenzi. Acestea sunt prevazute in regulament", a spus Argaseala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.