Sport 27 Martie 2008 04:49
Romania a invins cu 3-0 nationala Rusiei, intr-o partida amicala disputata in aceasta seara pe stadionul Steaua. Aceasta a fost prima partida impotriva Rusiei, de la dezmembrarea Uniunii Republicii Sovietice Socialiste.

Meciul s-a desfasurat pe Ghencea, intr-o atmosfera entuziasta, sustinuta de cei aproximativ 10 mii de suporteri prezenti. In prima repriza tricolorii au jucat rezervat, fara ocazii, insa entuziasmul unor jucatori reveniti la nationala s-a vazut spre sfarsit, prin golul lui Marica, din minutul 45.

In repriza a doua s-a simtit o detasare totala, atat din partea suporterilor cat si din partea echipei, care a marcat prin Daniel Nicolae in minutul 60 si prin Marius Niculae cu 15 minute inainte de final.
Acesta a fost cel de-al doilea amical jucat in acest an, dupa ce tricolorii au pierdut cu scorul de 0-1 in fata Israelului.

Echipa a avut parte si de jucatori noi prin fundasul lui Benfica Lisabona, Laszlo Sepsi, si portarul Daciei Mioveni, Stanca Razvan, care au jucat pentru prima data in nationala a Romaniei.

Antrenorul nationalei de fotbal a Romaniei, Victor Piturca a declarat, la finalul partidei, ca "Romania a demonstrat inca o data ca este o echipa puternica si poate pune probleme oricarei echipe si astazi (miercuri n.r.), iata, a reusit aceasta victorie impotriva unui adversar foarte bun, foarte valoros. Este doar un meci amical si oaspetii nostri au incercat cativa jucatori noi si noi la fel. Important este ca am fost impreuna si ca am castigat jocul fara probleme si la acest scor. Aceasta victorie are importanta in perspectiva turneului final."

Victoria obtinuta este foarte importanta in conditiile in care, se considera ca Rusia are un joc asemanator nationalei Frantei, primul adversar pe care tricolorii il vor intalni la Euro2008.

Legat de schimbarile facute, Mutu si Chivu au fost inlocuiti de Nicolae Dica si Marius Niculae, insa pana la finalul partidei au intrat pe rand toti jucatorii selectionati, ultimul fiind Aliuta, mijlocasul de la Poli Timisoara.

La cateva minute dupa partida, Cristi Chivu a declarat, in direct la Antena3: "Ne bucura rezultatul, ne bucura si jocul pe care l-am facut in aceasta seara. Am demonstrat, inca o data, ca avem o echipa de valoare care atunci cand e intr-un moment favorabil stie sa-si fructifice situatiile pe care si le creeaza". E un test util si conteaza foarte mult rezultatul. Sa nu uitam totusi ca este un meci amical. Pentru noi important este ca am reusit sa practicam un joc foarte bun si ca au debutat si cativa jucatori noi la echipa nationala, un lucru imbucurator".

Echipa nationala a Romaniei revine pe stadionul din Ghencea dupa un an si jumatate, ultimul joc gazduit de arena Stelei fiind cel cu Belarus, din preliminariile EURO 2008, incheiat cu scorul de 3-1.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.