Sport 27 Martie 2008 03:17
Deaconu, "centralul" din Giulesti, laudat de Sandu si decorat de Basescu, a avut orbul gainilor in Ghencea

Arbitrul care a oprit meciul Rapid - Steaua a facut ieri o afirmatie-soc, legata de meciul tur dintre cele doua echipe, condus tot de el in Ghencea si in care giulesteanul Bozovic a fost lovit in cap de un surub aruncat din tribuna. "N-am vazut nici un surub! Bozovic s-a accidentat in urma unui duel cu un jucator stelist, nicidecum din cauza unui obiect venit din tribuna!", a spus Alexandru Deaconu in cadrul sedintei de analiza a CCA, la care au participat sefii comisiei, arbitrii din Liga I, Mircea Sandu si Ionut Lupescu.

Marturisirea, venita la cateva luni de la meciul respectiv, este cu atat mai ciudata cu cat surubul cu pricina chiar exista. De altfel, pe marginea surubului a aparut chiar un conflict intre gruparea din Giulesti si comisiile federale. Alexandru Boc, observatorul FRF la meciul Steaua - Rapid, si-a notat incidentul in raport si a declarat de mai multe ori ca a pus surubul intr-un plic pe care l-a predat Comisiei de Disciplina! In mod curios, atunci cand a luat decizia (arena din Ghencea suspendata o etapa, cea din Giulesti pentru doua etape!), comisia a uitat de surub, unii dintre membrii ei sustinand ca "s-a pierdut surubul!". Un caz asemanator s-a intamplat acum doua etape, la meciul Univ. Craiova - Rapid, din etapa a 23-a a Ligii I, in care rapidistul Pancu a fost lovit cu o piatra aruncata din tribuna! "Augustus Constantin, arbitrul meciului, ar fi putut opri jocul dupa acest incident", a spus seful Federatiei. "N-am vazut nici o piatra, nici eu, nici asistentul de pe acea parte", s-a scuzat arbitrul in cauza.

Sandu: "Faceti ca Deaconu!"
In cadrul sedintei, presedintele FRF le-a transmis arbitrilor sa urmeze exemplul lui Alexandru Deaconu la meciul Rapid - Steaua din etapa a 24-a a Ligii I, in cazul in care incidentele petrecute in Giulesti se vor repeta si la alte partide. "Nu pot accepta aruncarea cu obiecte in teren si, din acest punct de vedere, decizia luata de Deaconu deschide noi orizonturi. Cine nu va face la fel ca el va fi exclus din arbitraj! Aveti regulamentul care va acopera. Aveti posibilitatea sa intrerupeti meciul trei minute, dar daca cineva e lovit in teren procedati ca Deaconu! Daca nu opriti jocul, atunci dati de banuit!", a spus Sandu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.