Sport 25 Martie 2008 03:21
Cei trei reprezentanti ai Romaniei deja calificati la Jocurile Olimpice de la Beijing au inregistrat rezultate excelente la Campionatele Europene de natatie care s-au incheiat ieri in localitatea olandeza Eindhoven. Lasand la o parte faptul ca toti au urcat pe podiumul continental, fiecare dintre ei a obtinut timpi foarte buni, reconfirmandu-si baremul pentru JO.

Dupa ce Dragos Coman a deschis "robinetul" la medalii, cu bronzul cucerit la 800 m liber, proba neolimpica, dar la care a stabilit un nou record national, i-au urmat exemplul Camelia Potec, argint la 200 m liber si bronz la 800 m liber, si Razvan Florea, bronz la 200 m spate – o reeditare a rezultatului de la editia precedenta, ambii cu noi recorduri nationale.

Incontestabil, vedeta lotului a fost Camelia Potec, campioana olimpica la 200 m liber de la Atena, care dupa succesul din 2004 a trecut printr-o perioada critica, fara rezultate notabile in intrecerile de anvergura. Prin trofeele cucerite la Europenele de la Eindhoven, Camelia Potec a demonstrat, in primul rand, ca a revenit in forta in elita acestui sport. "Sunt bucuroasa atat pentru medaliile pe care le-am cucerit, cat si pentru ca mi-am atins obiectivul pe care il fixasem inainte de competitie: sa imi bat recordurile personale la toate probele.

Este o reusita pe care mi-o doream si care mi-a redat increderea in propriile forte, deoarece la un moment dat incepusem sa ma indoiesc in mine", a spus fericita campioana olimpica de la Atena. Chiar daca la 800 m liber a urcat doar pe cea de-a treia treapta a podiumului, dupa ce a condus toata cursa, Camelia Potec a declarat ca bronzul din aceasta proba a bucurat-o cel mai mult. "Pentru mine conteaza ca la 800 m liber am urmat intocmai noua strategie impusa de antrenor (n.r. – Philippe Lucas impreuna cu care Camelia Potec s-a pregatit in ultimul an in Franta). A fost o cursa-experiment in care am plecat tare si am reusit s-o duc onorabil pana la sfarsit. Sprintul final (n.r. – in general, arma secreta a Cameliei Potec) va fi usor de pus la punct pentru intrecerile olimpice", a explicat inotatoarea, care ieri dimineata s-a calificat cu al treilea timp in finala de la 400 m liber – ultima a CE, care a avut loc aseara dupa inchiderea editiei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.