Sport 24 Martie 2008 03:21
Campionul mondial al pilotilor de Formula 1, finlandezul Kimi Raikkonen, s-a impus fara probleme, ieri dimineata, in Marele Premiu al Malayeziei, la capatul unei curse pe care a dominat-o autoritar, dar abandonul brazilianului Felipe Massa a mai diminuat din bucuria celor de la Ferrari.
Dupa startul de sezon catastrofal din Marele Premiu al Australiei, unde ambele monoposturi Ferrari au fost obligate sa abandoneze, scuderia "calutului cabrat" a venit in Malayezia pentru a-si lua revansa in fata rivalilor de la McLaren-Mercedes. Decisi sa demonstreze ca scurt-circuitul de la Antipozi a fost o pura intamplare, monoposturile "rosii" au dominat clar calificarile de pe circuitul de la Sepang, Felipe Massa si Kimi Raikkonen reusind sa ocupe ambele pozitii fruntase de pe grila de start. Cu un start foarte bun, cei doi piloti au facut rocada dupa prima oprire la boxe si pareau ca se indreapta spre o dubla Ferrari, distantandu-se serios de urmaritori.

In plus, rivalii Lewis Hamilton si Heikki Kovalainen pareau preocupati mai mult sa reduca efectele penalizarii primite sambata, cand au fost sanctionati cu declasari de cinci locuri pe grila de start pentru ca au incurcat cativa piloti in ultimul tur de calificari. Din pacate pentru gruparea italiana, Massa greseste flagrant in turul 31 si iese in decor, blocandu-se in pietris, spre deziluzia celor de la Ferrari, care visau deja la o dubla. Ramas fara "locotenent", Raikkonen a continuat ca un taifun o cursa solitara si a castigat lejer intrecerea de la Sepang, fiind urmat la 20 de secunde de polonezul Robert Kubica (BMW-Sauber) si la 38 de secunde de finlandezul Kavalainen, in vreme ce liderul la zi al pilotilor, britanicul Lewis Hamilton, a sosit pe locul al cincilea, reusind cu greu sa treaca si peste problemele tehnice de la boxe, unde mecanicii s-au chinuit secunde bune sa schimbe roata din dreapta-fata a monopostului McLaren-Mercedes.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.