Antrenorul echipei Chelsea, Jose Mourinho, suspendat doua meciuri de UEFA, a urmarit partida cu Bayern MUnchen de la hotelul unde a fost cazata delegatia londoneza, desi initial afirmase ca va fi prezent pe Olympiastadion. Mourinho a sosit la arena din MUnchen inainte de inceperea partidei, dar a plecat inaintea primului fluier al arbitrului Manuel Enrique Mejuto Gonzalez, nemultumit de faptul ca nu putea privi meciul "linistit" din mijlocul spectatorilor.

Preparatorul fizic al echipei Chelsea, Rui Faria, a explicat, la finalul intalnirii Bayern MUnchen - Chelsea, scor 3-2, ca tehnicianul portughez a plecat cu un taxi la hotel inainte de inceperea meciului. Presa engleza noteaza ca Mourinho a luat decizia de a parasi Olympiastadion deoarece a considerat ca "spatiul privat i-a fost violat" de camerele de luat vederi ale televiziunii germane, care ii urmareau fiecare miscare.

Potrivit agentiei Sportinglife, clubul Chelsea va reclama la UEFA faptul ca organizatorii au permis televiziunii care a transmis meciul sa amplaseze camere de luat vederi atat de aproape de Mourinho. Jose Mourinho a fost suspendat de UEFA pentru doua partide in Liga Campionilor, ca urmare a procedurii disciplinare deschise impotriva clubului Chelsea, a managerului Jose Mourinho, a antrenorului secund Steven Clarke si a responsabilului cu securitatea, Les Miles, pentru declaratiile false facute dupa meciul cu FC Barcelona, din prima mansa a optimilor Ligii Campionilor, de pe 23 februarie.

Mourinho l-a acuzat pe antrenorul echipei FC Barcelona, Frank Rijkaard, ca la pauza meciului a fost in vestiarul arbitrilor, unde a discutat cu suedezul Anders Frisk, acesta din urma primind ulterior amenintari cu moartea.

In conformitate cu articolul 70, paragraful 2 din Regulamentul UEFA, un antrenor suspendat poate urmari meciul doar din tribuna si el nu are voie sa intre la vestiar, in tunelul de la vestiare sau sa stea pe banca tehnica inainte sau in timpul meciului si nu are voie sa intre in legatura cu echipa sa. Dupa meciul tur, in presa engleza au aparut informatii potrivit carora Mourinho a comunicat telefonic cu un membru al staff-ului sau tehnic, varianta dezmintita de oficialii gruparii engleze.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.