Federatia Romana de Fotbal spera ca noul stadion National sa poata gazdui in 2011-2012 o finala de cupa europeana, investitia transformind fostul „23 August“ intr-o arena de cinci stele, singura de acest calibru din Romania. Ultimul detaliu tehnic al constructiei, un acoperis rabatabil, va fi aprobat in sedinta viitoare a Consiliului Local Bucuresti, el nefiind prevazut in primul proiect. „Se va construi un acoperis rabatabil dintr-un material transparent. Va fi un tip de pinza foarte rezistenta. El va fi alcatuit din doua bucati si va putea fi utilizat in caz de intemperii. In 15 minute tavanul se va uni si va proteja gazonul“, ne-a declarat Bogdan Sosoaca, directorul Departamentului de investitii din cadrul Primariei Capitalei.

Potrivit acestuia, proiectul va fi prezentat consilierilor municipali in sedinta de consiliu, dupa ce studiul de fezabilitate a fost deja aprobat.

Acoperisul va avea o suprafata de 9.000 de metri patrati, cu 1.000 de metri mai mult decit cel existent pe Commerzbank Arena din Frankfurt, acolo unde aceasta tehnica a fost experimentata in premiera.

Conform lui Stefan Monus, seful diviziei de constructii civile a Max Bögl Romania, compania care se ocupa de constructia noii arene, noul accesoriu va costa 16 milioane de euro, suma care nu fusese prevazuta in costurile initiale. Acesta sustinea ca investitia va fi amortizata in cinci ani deoarece acoperisul va permite folosirea arenei si in perioada de iarna, previzionind ca se pot organiza 15-20 de evenimente pe an.
Fostul Stadion „Lia Manoliu“ este in momentul de fata in faza de demolare, proces care este prevazut a se incheia in luna aprilie.