Sport 19 Martie 2008 03:00
Mutu face valuri in Italia. Revenit dupa trei saptamani de absenta Mutu a jucat ca si cum n-ar fi fost accidentat niciodata. Un gol superb, o pasa de gol geniala si Fiorentina si-a recapatat zambetul.

"A fost o etapa frumoasa si importanta pentru noi. Am invins, iar eu am marcat. Nu puteam cere mai mult, nu m-am simtit rau. Meritul revenirii mele mai rapide este al staffului medical si al preparatorilor, dar cel al victoriei este al intregii echipe. Fiorentina a demonstrat ca poate evolua bine si cu mine si fara mine, adevarul este ca nimeni nu e de neinlocuit", a spus Mutu dupa meci si, ca acum el este un om care depinde de coechipieri, nu a uitat sa-si laude echipa: "Este obositor, dar sunt atatea satisfactii. Dupa euforia calificarii in sferturile Cupei UEFA nu am mai simtit oboseala. In clasament, patru puncte avantaj fata de AC Milan nu inseamna nimic. Mai sunt sase meciuri si totul este posibil. Cu Napoli miercuri va fi un meci important pe un teren greu. Nu este usor, dar mergem la victorie. Speram sa obtinem un rezultat bun. Eu sunt la dispozitia antrenorului", declara Adrian Mutu, citat de Gandul.

Dupa meci, romanul au venit din toate partile si este foarte posibil ca in curand marile echipe sa-si reia asaltul pentru semnatura “Briliantului”. Presedintele clubului Fiorentina, Andrea della Valle, este incantat ca Mutu joaca atat de bine si l-a felicitat pe directorul sportiv Pantaleo Corvino pentru aducerea romanului:

"Mutu este un mare jucator pe care toate echipele si l-ar dori. Felicitarile mele directorului sportiv care a stiut sa creada in Mutu intr-un moment mai putin fericit al carierei sale. Cand l-am achizitonat nu toata lumea credea in recuperarea completa a fotbalistului".

Mutu si-a pus Italia la picioare cu evolutia sa din meciul contra celor de la Genoa, in care Adi a reusit un gol si o pasa de gol. „Ovatii pentru fenomenul Mutu”, „Mutu si-a facut imediat simtita prezenta. E de neinlocuit”, „Prandelii si publicul l-au aplaudat in picioare pe Mutu”, „Fotbalist de pe alta planeta”, sunt doar cateva din aprecierile presei italiene, la adresa romanului, pentru care Real Madrid a facut o noua oferta, de 25 de milioane de euro. Potrivit Ziarul, Piti l-a convocat imediat pe „Briliant”, pentru amicalul cu Rusia, din 26 martie, iar Fiorentina i-a permis acestuia sa vina la lot, desi nu primise din timp telegrama de convocare.

Nu doar italienii recunosc valoarea romanului. Capitanul nationalei Romaniei, Cristian Chivu, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiei elvetiene „Blick“, ca Mutu, si nu el, poate fi considerat noul Hagi.

„El inscrie si face diferenta. El poate sa decida un meci de unul singur. Este cu adevarat bun. Veti vedea asta la Campionatul European“, a declarat Chivu, scrie Jurnalul National.

Internationalul tricolor considera ca generatia sa este una cu potential, chiar daca recunoaste ca sansele Romaniei in grupa de la Euro 2008 sint reduse. „Meciurile nu sint insa dinainte jucate si vrem sa ajungem cit mai departe posibil“, a punctat Chivu, prin Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.