Sport 19 Martie 2008 02:26
Patronul Stelei a recunoscut, de asemenea, ca a oferit bani unui fotbalist advers si formatiilor cu care au jucat contracandidatele echipei sale. Mircea Sandu a cerut declansarea unei anchete a FRF

Patronul Stelei s-a autoinvitat din nou la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dupa ce a declarat, printre doua injuraturi de mama la adresa lui Marian Iancu, ca a mituit arbitri, fotbalisti adversi si ca a „sponsorizat“ echipe care au jucat cu adversarii formatiei din Ghencea. „Va zic sincer: am dat 10.000 de dolari unui arbitru cind am intrat in fotbal. Mi-a zis cineva ca fara bani la arbitri nu poti cistiga. Era un meci cu Brasovul in care pina la urma am pierdut punctele. Le-am cerut socoteala intermediarilor si mi-au zis ca ceilalti au dat bani mai multi decit mine“, a declarat Becali cu nonsalanta la Telesport.

Oficialul din Ghencea a precizat ca atunci a fost singura data cind a dat bani unui arbitru, dar a continuat cu autodenuntul pe alte planuri: „Se intimpla tot acum vreo sapte ani, la un meci cu Astra. A dat ala un gol de la vreo 40 de metri si de-atunci m-am lecuit. Acum pot sa jur in biserica: nu am mai facut nici un fel de aranjamente“. Becali a mai precizat ca „singurul lucru pe care l-am facut si pe care il consider moral este sa motivez adversarele celor cu care ma lupt pentru titlu“, desi acest lucru este pedepsit de regulamentele FRF, sanctiunea mergind pina la excluderea echipei din campionat. In urma cu citeva zile, Gigi Netoiu a dezvaluit ca Becali ar fi dat, prin intermediul lui Viorel Hrebenciuc, un milion de dolari formatiei Dinamo pentru victoria din meciul cu CFR Cluj, care a netezit drumul Stelei in Liga Campionilor, caz care a fost si in atentia DNA.

Dezvaluirile lui Gigi Becali au fost facute in contextul unor atacuri fara precedent intre doi presedinti de cluburi din Romania. Marian Iancu a spus despre omologul sau de la Steaua ca este un „golan“, iar varul sau, Giovani, „un golan provenit din bisnitar“, dupa ce anterior fusese sunat de acestia si, conform spuselor sale, injurat de mama si chiar amenintat cu moartea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.