Sport 18 Martie 2008 03:27
Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri ca l-a convocat pe atacantul de la Fiorentina pentru meciul amical al Nationalei cu Rusia, programat pe 26 martie, de la 20.30, pe Stadionul "Steaua". Initial, Mutu nu facea parte din lot, din cauza accidentarii din 24 februarie, dar s-a refacut mai repede. Totusi, Mutu avea nevoie de acceptul clubului sau, deoarece Fiorentina nu mai era, in aceasta situatie, obligata sa-l lase pe roman la Nationala.
"Era normal sa il convoc pe Mutu. Daca e sanatos si poate juca, atunci o poate face si pentru echipa nationala. I-am trimis telegrama de convocare", a spus Piturca. "Cand s-a accidentat, ne asteptam la o perioada mai mare de refacere si de aceea nu l-am convocat acum doua saptamani. Totusi, cred ca Fiorentina il va lasa la Nationala, chiar daca poate sa refuze acest lucru", a mai spus selectionerul. Ieri, Mircea Sandu, seful FRF, a luat legatura cu sefii Fiorentinei, care si-au dat acordul oficial pentru ca Mutu sa fie prezent la amicalul cu Rusia. Astfel, lista "stranierilor" pentru Rusia ii cuprinde pe Contra (Getafe), Ogararu (Ajax), Tamas (Auxerre), St. Radu (Lazio), Rat (Sahtior), Chivu (Inter), Fl. Petre (TSKA Sofia), Cocis (Lokomotiv Moscova), M. Niculae (Inverness), D. Niculae (Auxerre), Marica (Stuttgart) si Mutu (Fiorentina). Dintre acestia, Stefan Radu, accidentat, ar putea rata convocarea.

Idol la Florenta
Mutu a suferit o intindere a ligamentului colateral intern in meciul cu AS Roma, din etapa a 24-a, pe 24 februarie, iar medicii au estimat ca urma sa fie indisponibil patru saptamani. Cu toate acestea, "Briliantul" a jucat duminica pentru Fiorentina, 3-1 acasa cu Genoa, fiind desemnat omul meciului cu un gol si o pasa decisiva. "Mutu este un mare jucator pe care toate echipele si l-ar dori. Felicitarile mele directorului sportiv Pantaleo Corvino, care a stiut sa creada in Mutu intr-un moment mai putin fericit al carierei sale. Cand l-am achizitionat, nu toata lumea credea in recuperarea completa a fotbalistului", a spus Andrea Della Valle, presedintele Fiorentinei. De altfel, toata presa italiana a fost la picioarele romanului care a marcat al 15-lea gol in acest sezon de Serie A.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.