Sport 17 Martie 2008 03:33
Britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a castigat ieri dimineata Marele Premiu al Australiei, primul din sezonul 2008

Lewis Hamilton a cistigat pe circuitul "Albert Park" din Melbourne, la capatul unei curse de cosmar, cursa in care s-au inregistrat 15 abandonuri.

Potrivit Ziua, masurile FIA de a limita influenta pilotajului asistat au facut ravagii, 15 dintre cei 22 de piloti prezenti la start fiind obligati sa abandoneze!

Cotidianul scrie ca trierea a inceput inca din primul viraj, cand un acrosaj colectiv i-a scos din cursa pe Giancarlo Fisichella (Force India), Sebastian Vettel (Toro Rosso), Anthony Davidson (Super Aguri), Jenson Button (Honda) si Mark Webber (Red Bull). Avea sa fie abia prima dintre cele trei intrari pe pista ale safety car-ului, urmatoarele fiind cauzate de un acrosaj Felipe Massa (Ferrari)/ David Coulthard (Red Bull), in turul 27, si de un spectaculos accident al lui Timo Glock (Toyota), in turul 45. Singurul care nu a fost afectat de dramele din pluton a fost britanicul Lewis Hamilton (McLaren), acesta a plecat din pole-position si si-a mentinut primul loc pe parcursul celor 58 de tururi. In spatele sau, Rubens Barrichello (Honda) pleca de la boxe cu un mecanic dupa el.

Astfel, Gazaeta Sporturilor considera ca F1 a devenit din acest an mult mai spectaculoasa. Dovada cele 15 abandonuri, pilotii fiind nevoiti sa se bazeze mai tare pe propriile calitati. Nu mai exista tractiunea controlata si acest lucru se vede deja. Parca nu strica mai putina electronica!

Considerat un castigator-surpriza, pilotul britanic al echipei McLaren-Mercedes, Lewis Hamilton, a castigat Marele Premiu al Australiei intr-o o cursa pe care au terminat-o numai sapte piloti. „Este un nou sezon si am vrut cu adevarat sa incep cu dreptul. Nu este o victorie perfecta, dar cred ca pot sa spun ca este cea mai buna cursa pe care am facut-o pana acum", a declarat invingatorul, citat de Adevarul.
El a fost urmat in ordine de Nick Heidfeld (BMW-Sauber), Nico Rosberg (Williams), Fernando Alonso (Renault), Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes), Rubens Barrichello (Honda) si Kazuki Nakajima (Williams), relateaza Gardianul. Desi a abandonat cu trei tururi inainte de final, Pilotul francez S. Bourdais (Torro Rosso) a primit totusi un punct, considernadu-se ca a ocupat locul 8, anunta Jurnalul National.

Conform Romania Libera, multi dintre piloti s-au plans ca masurile FIA de reducere a pilotajului asistat, le-ar putea afecta securitatea, iar "dezastrul" de pe circuitul Albert Park ridica un mare semn de intrebare in acest sens.

Hamilton a terminat cursa de pe circuitul Albert Park din Melbourne (307,574 km) in 1h:34:50,616, informeaza Cronica Romana. In clasamentul constructorilor, conduc McLaren (14p), BMW Sauber (8p) si Williams-Toyota (8p). A doua etapa a campionatului va avea loc pe 23 martie, in Malaezia, la KualaLumpur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.