Victor Hanescu s-a calificat in turul al doilea al turneului de Masters Series de la Monte Carlo, dupa ce a trecut in runda inaugurala de argentinianul Agustin Calleri, scor 6-2, 6-3. Intr-un ocean de tristete, cauzata de moartea Printului Rainier al III-lea, romanul era ieri bucuros pentru acest succes. In cazul unei victorii obtinute astazi in runda secunda, el isi va face timp sa viziteze capela Palatului princiar, pentru a-i aduce un ultim omagiu Printului.

"Hane", care a acces pe tabloul principal dupa ce a jucat in calificari, a primit pentru victoria din runda inaugurala 14.850 de euro si 7 puncte in clasamentul ATP. Pentru un premiu dublu si un loc in optimile de finala, romanul urmeaza sa-l infrunte astazi pe cehul Radek Stepanek, cap de serie numarul 15. Preturile biletelor pentru partidele din turul secund al turneului din Principat costa intre 24 si 72 de euro.

Un ultim omagiu

"Sa fiu sincer, a fost mai greu in calificari decit in meciul cu Calleri, desi argentinianul e un jucator foarte bun pe zgura. Ma simt in forma si, cel mai important, joc constant", ne-a declarat bucuresteanul, care se afla in aceasta saptamina pe locul 99 in ierahia mondiala.

Fericit pentru calificarea in runda a doua, Hanescu are totusi un regret. El n-a reusit sa viziteze duminica, alaturi de vedetele tenisului mondial prezente la Monaco, capela Palatului princiar, acolo unde este depus trupul neinsufletit al Printului Rainier al III-lea, decedat miercurea trecuta. Imbracati in costume negre, cei mai multi dintre tenismenii inscrisi in competitia monegasca (finantata de familia Grimaldi) i-au adus un ultim omagiu Printului. Rusul Marat Safin si spaniolul Juan Carlos Ferrero s-au declarat marcati de aceasta vizita. "Imi pare rau ca n-am putut merge la palat, dar duminica am jucat un meci crucial in ultimul tur din calificari, impotriva argentinianului Jose Acasuso. Am inteles ca a fost emotionant. Sper sa-mi fac timp si eu, dar deocamdata ma preocupa meciul cu Stepanek", ne-a povestit Victor.

Atmosfera apasatoare

Intreg Principatul Monaco este in doliu, oficialii celebrului turneu de doua milioane de euro, patronat chiar de print, renuntind sa mai organizeze anumite festivitati si petreceri traditionale. In plus, vineri, cind este programata inmormintarea, toate meciurile au fost reprogramate pentru dupa-amiaza. "In primele zile, atmosfera a fost destul de apasatoare. Acum insa viata a revenit la normal. Inainte de meciuri, tinem si noi un moment de reculegere. Peste tot, chiar si in magazine sau in restaurante, sint tablouri indoliate cu Printul, iar steagurile sint coborite in berna", a adaugat Hanescu.

Andrei Pavel trebuia sa participe si el la concursul de la Monte Carlo, dar a renuntat in ultimul moment, din cauza unor probleme medicale. "Cneazul" a racit destul de serios si a decis sa-si ia un repaus de o saptamina, retragindu-se la resedinta sa din Germania, la Borgholzhausen.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.