Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, ca antrenorul Victor Piturca, unul dintre candidatii la functia de selectioner, va califica echipa nationala la turneul final al Cupei Mondiale din 2006. "Piturca ne va califica la mondiale. Batem Cehia si Olanda si mergem in Germania. Piturca poate face reconstructia la echipa nationala. El e cel care ne-a calificat ultima oara la un turneu final, ba chiar fara nici o infrangere, asa ca eu am mare incredere in el", a afirmat Dragomir.
Presedintele LPF a adaugat ca nu se mai asteapta la nici o surpriza in ceea ce priveste cursa pentru postul de selectioner. "Piturca va fi numit joi sau vineri. Eu nu ma astept la nici o surpriza in zilele care urmeaza. Mircea Sandu e om serios si isi da seama ca Piturca e cel mai potrivit antrenor pentru echipa nationala. Atuul principal al lui Piturca este faptul ca Mircea Lucescu nu poate sa vina acum. Dupa Lucescu, din cei patru candidati, cel mai nimerit este Piturca, nici nu incape discutie", a afirmat Dumitru Dragomir. Oficialul LPF sustine ca fostul tehnician al Stelei nu poate fi influentat de nimeni.
"Piturca este un antrenor cu mana de fier. Pe el nu il influenteaza nimeni. Nici impresarii. Cunoaste foarte bine jucatorii din campionatul intern si stie faptul ca, in momentul de fata, nu se mai poate construi o nationala fara fotbalisti din Divizia A", a mentionat Dragomir. In ceea ce priveste meciul Dinamo Bucuresti - FC Arges, scor 4-0, Dumitru Dragomir a precizat: "Nu, n-a fost nimic suspect la Dinamo. Poate daca partida se disputa la Pitesti, rezultatul imi ridica un semn de intrebare, dar eu nu cred ca a fost ceva. Jucatorii Argesului se bucurau ca se termina turul de campionat, de aceea au jucat asa de slab".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.