Athletic Bilbao ar putea sa renunte la partida de Cupa UEFA, de miercuri, impotriva Stelei. Motivul este acela ca organismul suprem al fotbalului european a refuzat ca jucatorii sa poarte pe tricouri o reclama intitulata "Euskadi", insemnul statului autonom al bascilor.

Gruparea condusa de Fernando Lamikiz a semnat, pentru prima data in istoria de 106 ani a clubului, un contract cu un sponsor, in cazul de fata Departamentul de Cultura al Guvernului Basc, in urma caruia urmeaza sa primeasca 600.000 de euro.

CONVENTIE. Mesajul "Euskadi" ar urma sa fie purtat de Joseba Etxeberria si de colegii sai doar in timpul partidelor din Cupa UEFA, impotriva Stelei si a lui Standard Liege, urmand ca intelegerea sa fie prelungita in cazul in care bascii se vor califica in "primavara europeana". Alaturi de FC Barcelona, Athletic Bilbao este singura echipa din Spania ai carei fotbalisti nu au imbracat tricouri cu sponsori pe piept, dar vor urma exemplul lui Deportivo Alaves, care, in sezonul 1999/2000, a facut acelasi gest in Cupa UEFA, competitie in care a ajuns in finala avand "Euskadi" pe piept.

AMENINTARE. Decizia de a acorda unui sponsor posibilitatea de a fi expus pe tricourile lui Athletic a fost luata in urma cu 10 ani, dar nimeni nu a fost indeajuns de "demn" pentru a avea parte de aceasta onoare. Acum, presedintele Fernando Lamikiz, care se va deplasa la Geneva in zilele urmatoare, ameninta ca echipa nu va disputa partida cu Steaua daca UEFA nu le acorda dreptul de a-si inscriptiona "Euskadi" pe tricouri.

AU EVOLUAT CU UN DOPAT
Un alt scandal care a inconjurat clubul Athletic Bilbao in ultima vreme l-a reprezentat suspendarea mijlocasului Carlos Gurpegui pentru consum de substante dopante. Comisia Nationala de Disciplina sportiva din Spania a decis vineri ca fotbalistul basc sa fie suspendat pe o perioada de doi ani. Cu toate acestea, el a evoluat sambata impotriva lui Racing Santander (3-0), partida in care a inscris si un gol. Aceasta i-a determinat pe oaspeti sa conteste partida si sa ceara victoria cu 3-0 la "masa verde", insa avocatii jucatorului sustin ca acesta poate evolua inca 15 zile, perioada in care poate face recurs.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.