Sport 10 Martie 2008 02:53
CFR Cluj isi apara pozitia, dupa inframgerea suferita in fata Stelei, clujenii au castigat cu 2-0 meciul cu Gloria Buzau. Desi, la prima vedere parea un succes lejer, nu putini sunt cei care spun ca si arbitrajul a pus un pic umarul la realizarea acestui scor. De remarcat faptul ca Andone i-a tinut pe bara pe Hirschfeld si Dorsin, ei fiind inlocuiti de titularii posturilor din prima parte a sezonului, Nuno Claro si Panin.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Ioan Andone, spune ca Gloria Buzau "nu trebuia sa plece fara sapte" goluri de la meciul disputat in Gruia. "Sa spun ca a fost greu? N-a fost greu. N-a fost un meci spectaculos, nu pot spune ca mi-a placut. Daca marcam penalty-ul, poate scorul ar fi fost mai mare. Buzaul nu trebuia sa plece de aici fara sapte. Poate ma insel, dar nu cred", a spus Andone, care considera ca jucatorii sai au devenit prea individualisti. "Ne lipseste ceva fata de asta toamna. Incercam prea multe faze individual, am pierdut din spiritul de grup. Culio avea un simt al ultimei pase, dar in ultima vreme pierde prea multe mingi la mijlocul terenului si vrea sa rezolve prea multe faze singur. si Dani greseste mai mult decat in toamna. Desi am aceiasi jucatori, am pierdut mult la posesie", a explicat and one, citat de Romania Libera.

CFR Cluj nu avea nevoie de ajutorul arbitrului Laurentiu Dansa pentru a trece de Gloria Buzau. Motivati extraordinar de Gigi Becali, care le-a promis cate 5000 de dolari la egal si 10000 de dolari la victorie, buzoienii nu au avut forta necesara pentru a incurca o echipa care este, fata de turul campionatului, in scadere de forma. Omul de gol Trica si-a facut din nou datoria, reluand frumos din coltul careului, iar Dubarbier a reusit faza serii, marcand primul sau gol in Liga I dupa o cursa solitara de 25 de metri, incheiata cu un sut la coltul lung. Clujenii au primit cadou un penalty in minutul 33, dupa ce Culio a cazut in careu, insa Cadu a fost "ghicit" de portarul Minca. "Cu Steluta a fost mai usor decat cu Steaua. Imi pare bine ca Gigi Becali a ramas cu banii necheltuiti. Primele nu ajuta prea mult, pentru ca nu primele joaca. N-am vazut la tribuna oficiala nici o sacosa astazi", a spus la final Iuliu Muresan, presedintele clujenilor, adaugand ca echipa sa mai are nevoie de "patru-cinci" victorii pentru a deveni campioana, scrie Ziua.

Desi, CFR si Steaua au castigat meciurile din aceasta etapa, cu Gloria Buzau, respectiv Pandurii, ficialii din Ghencea au ripostat vizavi de un penalty inventat pentru ardeleni si pentru ca portughezul Cadu trebuia eliminat, in timp ce liderului nu i-a convenit delegarea lui Coltescu la meciul rivalilor. Jurnalul National estimeaza ca razboiul psihologic, de la distanta, dintre CFR si Steaua va continua pana cand, matematic, titlul va fi acontat de una dintre cele doua formatii. Diferenta de opt puncte nu pare una puternica, din moment ce clujenii continua sa se dueleze verbal cu cei din Ghencea. "Mi se pare ciudata delegarea lui Coltescu la meciul Pandurii - Steaua, stiindu-se afinitatea lui pentru o anumita echipa. Cred ca va fi ultimul meci ca arbitru al lui Coltescu", a spus inainte de meci Iuliu Muresan, presedintele CFR-ului. Prestatia arbitrului, impecabila, nu a mai lasat loc niciunui comentariu ulterior. In schimb, bosii Stelei au reactionat dupa meciul clujenilor. Ace­stia au spus ca ar­­bi­trul Dansa ar fi trebuit sa-l elimi­ne pe Cadu (11), fundasul portu­ghez lovindu-l pe Simion cu cotul in figura, si ca acelasi "central" a inventat un penalty pentru CFR (32). "Muresan controleaza arbitrajul romanesc", a spus Valeriu Argaseala, presedintele Stelei.

I n ceea ce priveste celelalte dueluri ale etapei a 22-a, surprinde oarecum pasul gresit facut de pretendenta la UEFA, Unirea Urziceni (2-2, acasa, cu “amenintata” Univ. Craiova), ca si neputinta “impotmolitelor” Dacia Mioveni (0-0) si UTA (0-1) in fata “linistitelor” Gloria Bistrita si, respectiv, Otelul Galati. Fara a mai pomeni aici de victoria Iasiului (1-0) in disputa cu o alta “napastuita”, Ceahlaul. In vreme ce o alta pretendenta la o cupa europeana, FC Vaslui, s-a poticnit acasa (0-0) cu “U” Cluj, care, iata, mai spera in salvarea de la retrogradare, relateaza Cronica Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.