Sport 8 Martie 2008 05:39
Reprezentativa de polo a Romaniei a ratat calificarea la JO 2008, dupa ce a fost invinsa, vineri seara, de selectionata Canadei, cu scorul de 9-8 (0-2, 6-3, 2-1, 1-2). Acesta a fost ultimul meci de baraj din cadrul turneului preolimpic de la Oradea.

La putin timp dupa meci, antrenorul Vlad Hagiu a declarat ca-si asuma esecul si ca "astept cu bagajele facute" decizia Biroului Federal al FRP.

Poloul romanesc a ratat sansa de a se califica la Jocurile Olimpice dupa o absenta de 12 ani, tricolorii pregatiti de Vlad Hagiu si Ionut Angelescu pierzand confruntarea decisiva cu incomoda echipa a Canadei. Ca si la Campionatele Mondialele de la Melbourne, unde Canada ne-a scos surprinzator din cursa pentru prima grupa valorica, si vineri seara, la Oradea, reprezentantii frunzei de artar au rasturnat toate previziunile specialistilor si au redus la tacere intraga familie a poloului romanesc, dar si pe cei 1200 de fani care au realizat un superb goblen in rosu, galben si albastru in tribunele bazinului olimpic "Ioan Alexandrescu", anunta Ziua.

Visul elevilor lui Vlad Hagiu de a ajunge in China a fost spulberat la un gol diferenta, cu 8-9 (2-0, 3-6, 1-2, 2-1). Golurile nationalei Romaniei au fost marcate de Busila (2), Cosmin Radu (2), Iosep (2), Dunca si R. Georgescu.

Potrivit Cotidianul, Romania, care in urma cu doua saptamani zdrobise Canada la turneul de la Kecskemet cu 16-6, parea ca va face un meci mare, dupa o prima repriza fantastica, la capatul careia conducea cu 2-0. Portarul Bertini Nenciu se anunta a fi “ingerul salvator”, el reusind citeva interventii miraculoase. Din nefericire, jocul bun al romanilor a durat doar 18 minute. In finalul rundei a doua canadienii au preluat conducerea pe tabela de marcaj si nu au mai pierdut-o pana la final.

Finalul a fost dramatic, dar si dureros. La 8-9, cu om in plus, canadienii au ratat ultimul atac, iar tricolorii au mai avut 38 de secunde la dispozitie pentru a egala, dar Bonca a scapat mingea din mana si, totodata, calificarea. Fluierul de sfarsit l-a gasit pe Hagiu plangand. „Dupa un asemenea esec usturator, consider ca un om ca mine, cu coloana vertebrala, trebuie sa-si dea demisia. Las totusi decizia la latitudinea Biroului Federal“, citeaza Evenimentul Zilei.

Desi porneau cu prima sansa si au fost incurajati de un public inimos, elevii lui Vlad Hagiu au scapat printre degete o calificare de care au fost prea siguri inainte de acest meci, anunta Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.