Sport 8 Martie 2008 01:59
Gimnastul roman Daniel Popescu a cistigat proba de sarituri din cadrul etapei de Cupa Mondiala de la Doha, terminind totodata pe pozitia a patra la cal cu minere.

Gimnastul roman Daniel Popescu si-a onorat statutul de favorit, terminind pe prima pozitie la aparatul la care detine argintul mondial - sariturile - in cadrul primei etape de Cupa Mondiala de la Doha. Notat cu 16,187, Popescu i-a devansat pe japonezul Okiguchi Makoto, cu 16,037, si pe portoricanul Luis Rivera, cu 16,000. In finala de la cal cu minere, gimnastul roman se clasase doar al patrulea, cu 15,600. Cel de-al doilea roman prezent in intrecerea de la Doha, Razvan Selariu, a avut o evolutie mai modesta, el clasindu-se pe pozitia a 4-a la sol, cu 15,400, si a 7-a la sarituri (15,550). La competitia din Qatar au participat gimnasti din 38 de tari, 129 la masculin si 29 la feminin, etapa fiind prima din calendarul de opt al forului international de profil.

Urmatoarea etapa de Cupa Mondiala la care vor participa gimnastii romani este programata in perioada 11-13 aprilie la Cottbus. Alaturi de Popescu si Selariu, la aceasta competitie va mai fi prezent si Flavius Koczi. Tot atunci vor intra in concurs si fetele antrenate de Nicolae Forminte. Dupa bilateralul cu Franta, de la Rouen, Steliana Nistor&Co. au fost menajate la intrecerea de la Doha. “Vor participa la Cottbus Steliana Nistor si Sandra Izbasa. Steliana Nistor a revenit de la concursul bilateral din Franta dupa doua evolutii foarte apreciate la paralele si birna, in timp ce Sandra Izbasa isi contina programul de refacere. Pot spune ca sintem pe calea cea buna cu lotul feminin, inaintea competitiilor mari din acest an, care vor culmina cu Jocurile Olimpice”, a declarat secretarul general al FR Gimnastica, Mircea Apolzan. La Cottbus vor participa 225 de gimnasti din 42 de tari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.