Am discutat despre cedarea de actiuni la Ceahlaul cu Iulian Capeti, dar continutul acestei discutii nu poate fi facut public fara acceptul dumnealui. Suma de 5 milioane de euro pe care o cer este suma pe care eu am cheltuit-o cu echipa de fotbal", a declarat Gheorghe stefan.

Echipa de fotbal activeaza in acest moment in cadrul SC FC Ceahlaul SA, controlata de Gheorghe stefan prin intermediul lui Viorel Mastacaneanu, ruda si partener de afaceri. Capitalul social al acestei firme este de 368.688 de lei, avand 1.461.429 lei active circulante, dar si datorii de 1.185.364 lei, conform ultimului bilant de la Ministerul Finantelor. In aceasta situatie, cu o echipa aflata in pericol de a retrograda, valoarea ceruta poate fi justificata prin banii pe care i-a bagat Gheorghe stefan, ca primar, in Stadionul Municipal. Conform datelor publicate de Primaria Piatra Neamt, reamenajarea Stadionului Municipal in mandatul lui Gheorghe stefan a costat 5,72 milioane de euro, din bani publici.

Inainte de societatea pe actiuni, echipa de fotbal evolua in cadrul Fotbal Club Ceahlaul, care, sub patronajul lui Gheorghe stefan, a fost bagat in faliment cu datorii de 32.059.414.000 lei vechi, la sfarsitul anului 2003. Procesul de faliment treneaza la Tribunalul Comercial Neamt din anul 2006. Institutii aflate in subordinea primarului si a Consiliului Local Piatra Neamt figureaza pe lista creditorilor din acest dosar: Directia de Taxe si Impozite a primariei si furnizorul de utilitati Aqua Calor SA.