Sport 6 Martie 2008 02:26
Reprezentativa de polo a Romaniei a trecut si peste cel de-al treilea hop al grupei A din turneul preolimpic de la Oradea, invingand marti seara exotica Brazilie, cu 13-4 (3-0, 2-2, 3-2, 5-0), la capatul unei intalniri in care "centrul" C. Radu si-a trecut in cont cinci goluri.
Dupa 12 ani de absenta, poloul romanesc are din nou sansa sa se aseze la masa olimpicilor, selectionata "tricolora" pregatita de Hagiu si Angelescu fiind de neoprit in turneul preolimpic de la Oradea, cu trei victorii din tot atatea meciuri disputate. Desi a evoluat fara "tunarul" Andrei Iosep, golgeterul echipei fiind menajat pentru batalia cruciala cu Grecia, care urma sa se dispute aseara, dupa inchiderea acestei editii, Romania a facut spectacol cu Brazilia, scor final 13-4.

Succes care oglindeste dorinta poloistilor de a prinde avionul de Beijing, acestia fiind decisi sa nu mai rateze ocazia de a se numara printre cele 12 echipe care se vor bate in august pentru medaliile olimpice. De altfel, intalnirea cu Brazilia s-a transformat intr-un antrenament cu public, "tricolorii" exersand mai multe combinatii ofensive. Cu o pofta deosebita de gol, C. Radu (5 - foto) si Andrei-Dina (3) au facut din nou legea in fata portii adverse, dovedind totodata si un altruism iesit din comun fata de colegii Negrean (1) si Bonca (1), excelent serviti pe contraatac, dar si fata de Busila, R. Georgescu si G. Georgescu (cate 1), ultimii doi reusind sa sparga "ghinionul" la Oradea. "Sa faci recital cu Rusia si Brazilia este fenomenal. Sunt natiuni cu traditie, si cred ca nu multe sporturi din tara se pot mandri cu astfel de rezultate. Sunt convins ca ne vom califica la JO 2008", exclama dupa meci secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.