Sport 5 Martie 2008 03:52
Nationala de polo a Romaniei a invins reprezentanta Rusiei cu scorul de 11-8. In urma acestei victorii, poloistii romani si-au marit considerabil sansele de a se califica la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Turneul preolimpic mondial care se desfasoara in aceste zile la Oradea, ultimul unde se mai pot castiga biletele pentru JO de la Beijing, aduce nationalei noastre, victorie dupa victorie. A fost un meci tensionat, pe care elevii lui Vlad Hugiu l-au dominat de la un cap la altul, impunandu-se cu 11-8 in fata reprezentantilor Rusiei, detinatoarea medaliei olimpice de bronz, in cea de-a doua intalnire din cadrul grupei A a competitiei. Romania Libera relateaza ca tricolorii au deschis scorul in minutul doi, in urma unui sut imparabil al lui Edi Andrei Dina. Romanii au jucat din ce in ce mai bine si s-au distantat in fiecare repriza, acumuland un avantaj de cinci goluri (11-6) inainte de "actul" final. In ultima runda poloistii romani au incercat sa-si conserve fortele prelungind atacurile cat mai mult si, chiar daca n-au mai inscris, si-au adjudecat partida (11-8), rusii marcand in ultimele minute doar doua goluri.

"In prima zi a competitiei (n.r. - cand Romania s-a impus la limita, 7-6, in fata Slovaciei) pe jocul echipei si-au pus amprenta si emotiile de dinaintea meciului de debut. Victoria in fata Rusiei este insa una senzationala (n.r. - a fost a saptea victorie a Romaniei in fata Rusiei in ultimii patru ani)", a declarat Vlad Hagiu, antrenorul nationalei Romaniei.

Dupa victoria cu emotii, scor 7-6, in fata Slovaciei, poloistii romani au facut un meci foarte bun in fata Rusiei. Cu Andrei Josep, Cosmin Radu si portarul Bertini Nenciu in forma de zile mari, echipa antrenata de Vlad Hagiu a invins destul de clar selectionata rusa si este aproape calificata la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Adevarul informeaza ca pentru Romania au marcat Edward Andrei-Dina (3), Andrei Iosep (3), Cosmin Radu (2), Tiberiu Negrean (2), Andrei Busila (1). Antrenorul Vlad Hagiu, care a participat ca jucator la ultima aventura olimpica a selectionatei, a dezvaluit secretul succesului: „A fost o victorie senzationala. Lucrez de 4 ani cu acesti baieti, ii cunosc foarte bine, le stiu inclusiv tabieturile si asta se vede".

„Este bine ca am castigat in fata Rusiei si am luat inca doua puncte. Ma bucur ca am inscris, dar nu asta este important. Sint extrem de fericit ca ne apropiem de calificarea la Olimpiada. Pentru fiecare sportiv, prezenta la Jocurile Olimpice este virful carierei sale. Eu am participat la Olimpiada de la Atlanta, iar daca voi reusi din nou calificarea la JO de la Beijing, pot sa ma las linistit de sport“, a spus Edi Andrei, citat de Cotidianul.

In urma rezultatului obtinut, coroborat cu succesul Greciei in fata Slovaciei, 11-9, Romania ocupa locul secund, avand punctaj maxim, dar un golaveraj inferior rivalilor eleni. Potrivit Ziua, Romania urma sa joace aseara cu Brazilia, iar astazi, de la ora 20,30, va primi replica Greciei (in direct pe TVR 2).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.