Sport 5 Martie 2008 03:27
Schiorului austriac Matthias Lanzinger, ii va fi amputata gamba stanga, in urma unei cazaturi grave suferita duminica, la Cupa Mondiala la schi alpin de la Kvitjell (Norvegia).

Potrivit Gardianul, medicii nu au reusit sa ii salveze piciorul desi operatia a durat cateva ore. Medicul Lars Engebretsen, seful Clinicii Universitare din Oslo, unde este internat sportivul, declara ca interventia chirurgicala de amputare ar urma sa fie efectuata in urmatoarele 24 de ore.

Schiorul, in varsta de 27 de ani, si-a pierdut echilibrul in timpul unei sarituri, lovindu-se cu capul de una dintre portile de pe traseu. El a alunecat apoi pe zapada, in stare de inconstienta, oprindu-se in plasele de protectie de pe marginea pistei.

Lanzinger a suferit in urma accidentului mai multe fracturi la piciorul stang, precum si o comotie cerebrala, fiind internat la sectia de terapie intensiva a spitalului Ullevall din Oslo. Ziua anunta ca Matthias Lanzinger a suferit complicatii vasculare foarte grave in urma accidentului, iar amputarea piciorului stang este inevitabila.

Dupa ce a fost transportat la spital, schiorul s-a aflat in coma artificiala si operat de trei ori in doua zile, fara ca medicii sa-i poata salva piciorul. Presa austriaca a criticat organizatorii etapei de Cupa Mondiala de la Kvitjell, reclamand faptul ca nu exista un elicopter disponibil in apropierea pistei. „Este scandalos ca nu a existat un elicopter de salvare in apropierea pistei“, acuza chirurgul austriac Artur Trost, care l-a salvat de la amputatie pe celebrul schior austriac Hermann Maier in 2001.

Realitatea afirma ca accidentul este echivalent cu finalul carierei, pentru austriac. Viteza cu care a lovit poarta a fost de peste 100 de kilometri pe ora, cursa desfasurandu-se in timpul probei de Super G de la Kvitfjell, Norvegia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.