Sport 5 Martie 2008 03:13
Pregatirile pentru turneul final al Euro 2008 se pregatesc sa intre in linie dreapta si pentru Victor Piturca, selectionerul roman fiind din ce in ce mai interesat de ceea ce fac internationalii romani.
Desi lumea ar fi tentata sa creada ca Piti are un nucleu de jucatori pe care conteaza in Elvetia si Austria lucrurile nu par sa stea chiar asa. Cel putin asta reiese din declaratiile acordate de selectionerul roman agentiei Mediafax, in care spune clar: ”In lotul pentru Euro se vor afla cei mai valorosi jucatori ai Romaniei si, bineinteles, cei mai in forma la momentul respectiv. Nu e vorba de rasplata, pentru ca nu se face echipa nationala dupa rasplata. Sa nu creada cineva ca se traieste din amintiri. N-are nicio legatura lotul pentru EURO cu rasplata. Daca esti intr-o forma foarte buna, daca esti valid suta la suta din punct de vedere medical atunci esti in lot. Sa fie sanatosi cei care vor fi nemultumiti! Asta e regula la echipa nationala. Nemultumiti vor fi tot timpul. Din pacate sunt 23 de locuri pentru Euro. Eu as vrea sa am posibilitatea sa iau toti jucatorii care au pus umarul la calificarea asta, dar din pacate asta e concurenta la fotbal. Iar la acest nivel nu este usor sa fii in lot".

Piti recunoaste ca in acest moment lotul pe care il are el la dispozitie este format din "60-70 de jucatori", dintre care va trebui sa aleaga echipa cu care sa mearga la turneul final..
Pentru ca Mutu tocmnai s-a accidentat si va sta pe bara o vreme Piturca a fost intrebat daca nu se simte ingrijorat, dar el se declara foarte relaxat poate pentru ca ideea lui de baza este aceeasi de peste un deceniu: “echipa nationala nu sta intr-un singur jucator”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.