Sport 4 Martie 2008 04:20
Clujenii il acuza de viciere de rezultat pe arbitrul care le-a refuzat doua penalty-uri clare in derby-ul care a relansat campionatul

Ultimul vagon pe care Steaua putea sa-l prinda pentru a ajunge, pana la urma, la locomotiva, a fost prins. La capatul unui meci cu un rezultat mincinos daca rememoram doar cele trei faze fixe din care stelistii au obtinut bataia de inima din fotbal, golul, dar unul meritat daca ne aducem aminte si ocaziile ros-albastrilor. CFR-ul lui Andone a parut de multe ori depasit de frenezia si daruirea elevilor lui Lacatus, semn ca pana la Liga Campionilor mai este mult de transpirat. Unul dintre protagonistii partidei de duminca seara a fost, intr-un mod neplacut, si arbitrul Alexandru Tudor.

Gigi Becali spunea clar si raspicat inainte de Steaua - CFR. "Daca e Tudor arbitru, gata, m-am linistit. Am incredere in el, ca e corect, si mai e si un arbitru foarte bun". Dupa cateva zile, aceasta declaratie era nuantata. "Ma framanta un lucru: astazi, la ora 11, Nicu Badea s-a intalnit cu Muresan la hotel Marriott. Ma gandesc sa nu faca alte strategii, si nu mi-e frica de Tudor, ci de tusieri", spunea Gigi Becali. Din fericire pentru patronul Stelei, lucrurile au iesit bine pentru el, atat ca urmare a prestatiei lui Tudor, cat si a tusierilor. In minutul 60 al partidei, la scorul de 2-1 pentru stelisti, Semedo a scapat singur cu Zapata, iar columbianul l-a impiedicat pe portughez sa continue alergarea dupa ce acesta din urma trecuse mingea pe langa portarul stelist. Tudor, fiind prins departe de faza, n-a acordat penalty-ul necesar, moment in care Andone si toata banca clujenilor a sarit ca arsa. Minutul 68 aduce din nou o faza delicata petrecuta in careul stelistilor. Pepe Moreno il ataca din spate pe Cadu, loveste si balonul, dar dupa ce ii atinge piciorul stang portughezului. Asistentul de pe acea parte, Cristian Nica, nu ii semnalizeaza nimic centralului Tudor, iar jocul continua.

Imediat dupa terminarea partidei, clujenii l-au atacat in bloc pe Tudor, antrenorul Andone spunand clar ca a fost viciere de rezultat, asta in timp ce Muresan a amenintat cu retragerea sa din postul pe care-l ocupa la Cluj. "Arbitrajul a fost cam dubios si cred ca e viciere de rezultat. Au fost penalty-uri clare la Semedo si Cadu. Tudor a fost depasit de faze, dar putea fi ajutat de Nica. Ne-a dat corner cand ii luase clar picioarele lui Semedo. La al doilea se vedea si de pe Luna", a declarat Andone. Si Muresan a fost in asentimentul angajatului sau, spunand ca: "Eu ma gandesc sa-mi dau demisia din functia de presedinte al clubului pentru ca sanatatea mea este in pericol cu asemenea meciuri si asemenea faze. Echipa merge inainte, nici o problema, poate o sa-mi tina locul altcineva. Nu este o decizie luata la nervi", a spus si Muresan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.