Sport 4 Martie 2008 04:18
Cristian Chivu a suferit o accidentare serioasa, in ultimul meci jucat pentru echipa sa impotriva lui Napoli.

Fundasul roman este al doilea jucator al nationalei care se accidenteaza, dupa ce si Adrian Mutu a avut un incident asemanator, cu putin timp in urma.

Potrivit Cotidianul, fundasul lui Inter si capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, a suferit o accidentare serioasa in meciul pe care echipa sa, Inter Milano, l-a pierdut cu scorul de 0-1 in fata lui Napoli.

Capitanul tricolorilor s-a lovit la umarul stang si va lipsi de pe gazon circa o luna. Accidentarea reprezinta o recidiva a luxatiei suferite de resitean in luna septembrie a anului trecut, in timpul meciului amical Germania - Romania, anunta Evenimentul Zilei.

Acest incident vine la cinci luni dupa accidentarea din amicalul cu Germania, care l-a tinut departe de gazon aproape o luna. Fundasul si-a dislocat umarul la cateva minute dupa inceputul reprizei secunde a partidei Napoli-Inter si este in pericol sa rateze meciul din Liga Campionilor cu Liverpool, de pe 11 martie.

Inca nu se stie clar perioada de indisponibilitate in urma loviturii, insa Chivu va fi supus unor investigatii medicale zilele acestea. „Chivu a avut o problema la umar. Speram sa-l recuperam. Avem cateva probleme acum, mai ales in aparare. In acest mment, ne lipsesc zece jucatori", a spus antrenorul interist Roberto Mancini, citat de Adevarul.

Presedintele clubului Internazionale Milano, Massimo Moratti, a declarat, ieri, ca spera ca fundasul Cristian Chivu va putea evolua in meciul cu Liverpool, din optimile de finala ale Ligii Campionilor. “Accidentarile sunt problema care ma preocupa cel mai mult, dar sper ca Cristian Chivu va putea evolua in meciul cu Liverpool. Accidentarile au lovit in toate compartimentele si trebuie sa fim atenti si sa folosim jucatorii cei mai in forma pentru a-i inlocui cu succes pe cei absenti. Dificultatile celor care vor intra se leaga de automatisme”, scrie Gandul. Internazionale Milano va intalni, la 11 martie, pe teren propriu, formatia Liverpool, in mansa secunda a optimilor de finala ale Ligii Campionilor. In prima mansa, italienii au fost invinsi, cu scorul de 2-0.

Laudat de presa italiana

In partida accidentarii, internationalul roman a avut o evolutie apreciata. „Chivu a fost unul dintre cei mai buni jucatori. Pacat ca intr-un moment bun s-a accidentat", a notat agentia Datasport, in timp de Il Giornale a scris: „Romanul mai mult a construit decat sa se apere. Din picioarele lui au plecat actiuni importante, dar pe care apararea adversa le-a rezolvat".

Aceasta este prima infrangere, dupa 11 meciuri cu rezultate pozitive in Serie A. Pe 18 aprilie, Interul pierdea, pe San Siro, cu scorul de 3-1 in fata Romei. De atunci, „nerazzuri" au inregistrat 23 de succese si opt egaluri, in timp ce ultima infrangere din deplasare dateaza de aproape doi ani, din 30 aprilie 2006, atunci cand Interul pierdea la Empoli, scor 0-1.

Dupa acest esec, Interul a ramas cu un avantaj de doar sase puncte in fata lui AS Roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.