Sport 4 Martie 2008 02:12
Poloistii "tricolori" au pasit cu dreptul, duminica seara, in actiunea FINA care aduce ultimele patru vize olimpice de Beijing, dupa ce au reusit sa treaca de Slovacia, cu 7-6 (2-2, 2-2, 1-1, 2-1). Nu fara mari emotii, insa cei peste 1200 de spectatori care au umplut pana la refuz tribunele celei mai moderne baze de natatie din tara, bazinul olimpic "Ioan Alexandrescu" din Oradea, traind la intensitate maxima desele rasturnari de situatie.
Din pacate, fata de turneul preolimpic de la Bratislava, unde "tricolorii" pregatiti de Hagiu si Angelescu au dominat autoritar confruntarea cu slovacii (scor 9-6), intalnirea de duminica a fost transformata chiar de baietii nostri intr-una dramatica, total interzisa cardiacilor, epidemia de gripa din lotul nostru, cat si tracul nepermis al unor jucatori cu experienta "ajutandu-i" pe slovaci sa ne faca viata grea. Pana la urma, dupa ce au murit si au inviat de mai multe ori, poloistii nostri, in frunte cu Andrei Iosep (foto) (4 goluri), Cosmin Radu (2 goluri) si portarul Bertini Nenciu, au bifat un prim succes si se pot gandi in continuare la indeplinirea visului olimpic. Succes obtinut in ultimul "sfert", cand Nenciu s-a incapatanat sa inchida definitiv poarta, parand senzational cu capul chiar si un penalty acordat la 5-5, iar Iosep si Radu si-au etalat plusul de experienta si valoare si au avut taria sa ia meciul pe cont propriu. De altfel, faza serii a fost creata tot de cei doi "stranieri" la ultima superioritate a meciului, Iosep gasind un culoar perfect de pasa spre Radu, care a voleibalat din fata portii si a aruncat tribunele in aer, reusita sa fixand tabela de marcaj la 7-6.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.