Sport 4 Martie 2008 01:50
Rapid, Unirea Urziceni, Poli Timisoara si Dinamo au asteptat cu sufletul la gura ca Steaua sa incurce liderul detasat al Ligii 1 la fotbal, CFR Cluj, pentru ca ierarhia sa se "stranga" si ele sa spere din nou chiar la titlu. si pana la urma acest lucru s-a intamplat, elevii lui Marius Lacatus au invins cu 3-1, iar acum diferenta intre lider si locul 2 e de numai cinci puncte. Diferenta recuperabila, mai ales daca ne gandim ca CFR Cluj nu a stralucit pana acum in meciurile directe cu principalele contracandidate, Steaua si Poli Timisoara luandu-i patru puncte din sase, iar Dinamo incurcand-o acasa cu un egal. Giulestenii sunt singurii care s-au inclinat in fata ceferistilor clujeni, chiar in Giulesti.

Steaua a invins pe teren propriu cu 3-1 (1-1) formatia CFR Cluj, in derby-ul etapei a XXI-a a Ligii I, si a urcat pe locul 3 in clasamentul primului esalon, apropiindu-se la opt puncte de clujeni. Pentru Steaua au marcat Hirschfeld ‘26 (autogol), Dayro Moreno (‘54) si Ovidiu Petre (‘90±2), in timp ce pentru CFR a punctat Trica (‘4).

Lacatus: "Putem spera la titlu"
Antrenorul echipei Steaua, Marius Lacatus, crede ca, daca formatia din Ghencea joaca in continuare la fel, poate spera la titlu. "Titlul nu depinde numai de noi, cand tragem linie trebuie sa fim impacati cu noi insine, ca am facut totul pentru locul 1, in cazul in care terminam pe 2. Daca jucam la fel, putem spera la titlu, dar trebuie ca si CFR sa piarda puncte", a spus Lacatus, care insa a mentionat ca CFR a profitat pana acum de pasii gresiti ai Stelei si merita sa fie pe primul loc. "A fost un joc important pentru viitorul nostru, o victorie muncita, a venit si in urma unui joc foarte bun. Cand intalnesti formatia CFR e normal sa ai si momente mai delicate, asa cum s-a intamplat dupa minutul 65, cand oaspetii si-au creat situatii. Lucram tot timpul la fazele fixe, sunt momente cand concentrarea nu e foarte mare. Mai avem mici probleme de remediat, dar sunt sigur ca jocul va creste", a precizat tehnicianul.

Becali vrea stabilitate
Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a afirmat ca Marius Lacatus nu va fi dat afara nici in cazul in care echipa nu va reusi sa ocupe macar locul 2 in Liga I. Totodata, Becali a precizat ca nu are nici o prima speciala pentru jucatori dupa victoria cu CFR. "Le dau prima normala – 1.500 sau 2.000. Cand vor ajunge pe locul 2 incepem cu primele. Pana atunci, trebuie sa repare ce au stricat". Gigi Becali s-a declarat extrem de multumit ca Steaua a invins CFR. "Am o mare satisfactie – ca, daca nu bateam, nu mai puteam sa vorbesc, trebuia sa tac din gura. Acum, daca i-am batut si i-am umilit in prima repriza, pot sa vorbesc. Am sa-l chem pe Bucur (n.r. – Costel Bucur, patronul Gloriei Buzau, viitoarea adversara a CFR-ului) si am sa-i spun sa dea prime mari, 5.000 la egal si 10.000 la victorie. Prietenul meu ma asculta", a completat Becali.

Radoi: "Le-am aratat ritm de Liga Campionilor"
Capitanul echipei Steaua, Mirel Radoi, spune ca bucurestenii le-au aratat clujenilor un ritm de Liga Campionilor in prima repriza la care nu prea au facut fata. "Sper sa mai castigam puncte pentru a ocupa locul 2, iar daca vom ajunge pe prima pozitie va fi cu atat mai bine. Nu stiu de cand nu am mai vazut Steaua jucand asa, dar daca era 5-1 la pauza nu se supara nimeni. In prima repriza, noi le-am aratat un ritm de Liga Campionilor si nu prea au facut fata. E greu pentru ei", a spus Radoi. "Eu i-am vazut pe clujeni ca au venit mult prea relaxati, au crezut ca ne vor invinge usor, dar le-am aratat ca Steaua este o echipa de top. CFR ramane prima favorita la castigarea titlului pentru ca are cinci puncte in fata Rapidului si opt in fata noastra, dar speram sa recuperam diferenta, asa cum am facut-o si pe finalul campionatului trecut", a spus Radoi.

Omul decisiv: Mendoza
Atacantul peruan al echipei Steaua, Andres Mendoza, spera sa joace din nou in Liga Campionilor in sezonul urmator. "A fost un joc foarte bun, cu multe ocazii, asta a fost jocul Stelei dintotdeauna, dar nu am avut noroc in primul meci. Acum am evoluat foarte bine si sper sa o tinem tot asa. Vreau sa joc din nou in Liga Campionilor, pentru ca acolo evolueaza cei mai buni jucatori", a spus Mendoza, care a fost executantul celor trei faze fize din care a marcat Steaua. Astfel, peruanul a executat cele doua lovituri de colt care s-au incheiat cu gol pentru Steaua, autogolul lui Hirschfeld si golul lui Dayro Moreno, dar si lovitura libera din care Ovidiu Petre a stabilit scorul final al intalnirii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.