Sport 3 Martie 2008 02:30
Pugilistul Ionut Gheorghe s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Beijing dupa ce a reusit accederea in finala categoriei 64 de kilograme din cadrul turneului preolimpic de la Roseto degli Abruzzi din Italia.

Ionut Gheorghe l-a invins la puncte in semifinale, cu scorul de 25-20, pe irlandezul Joe John Joyce, dar nu s-a mai prezentat la finala, el fiind deja posesorul primului bilet al boxului amator din tara noastra pentru Jocurile Olimpice.

In schimb, Georgian Popescu a ratat in ultima disputa calificarea in finala categoriei 60 de kilograme si, implicit, la JO, fiind invins la puncte de ungurul Miklos Varga. Antrenorul lui Popescu, Ion Moroita, spune ca elevul sau a fost dezavantajat de arbitraj. "A fost hotie pe fata, este pacat de munca acestui baiat si de toate eforturile noastre, pentru ca arbitrii-judecatori au vazut altceva. Practic, l-a dominat tot meciul si decizia a fost cu zece puncte in favoarea lui Miklos Varga", a declarat Moroita.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.