Sport 3 Martie 2008 00:52
Dupa esecul cu Dinamo, antrenorul Daciei Mioveni, Sorin Cartu, a anuntat ca demisioneaza. Cauza demisiei sunt elevii sai, care nu au avut o evolutie pe masura asteptarilor.

„Nu mai pot suporta starea de mediocritate a jucatorilor. Nu este posibil sa ratezi in asa maniera situatii cum a avut Bratu. Daca ma dau la o parte, poate cu un alt antrenor echipa va avea alte rezultate. Meciul a fost castigat de echipa mai matura, care a stiut sa exploateze la maximum ocaziile avute. Noi nu suntem o echipa care sa joace sub presiune. Simt ca sunt jucatori care nu cred ca se poate indeplini obiectivul si se gandesc deja sa plece la alte echipe. Nu mai pot sa continui”, a declarat Sorin Cartu, citat de Gardianul.

Dacia Mioveni a pierdut cu 1-2 in fata dinamovistilor, care si-au luat revansa dupa eliminarea din Cupa Romaniei Timisoreana. "Cainii" au profitat din plin de greselile din apararea gazdelor, marcand prin Zicu (‘55) si Bratu (‘83). La Dacia, golul a venit de la Savu in minutele de prelungire cand invingatoarea partidei era deja cunoscuta. Sorin Cartu a gasit principalii vinovati pentru infrangere: jucatorii cu experienta ai echipei sale. "Jucatorii mei au fost coplesiti, nu pot sa joace in momente de asemenea incordare. Iar primul ton pe care-l dau la astfel de sentimente de copleseala sunt jucatorii batrani, cu experienta". Cartu s-a aratat mai mult decat indignat de modul in care au evoluat elevii sai sambata, tinand cont ca tot ei reusisera sa elimine Dinamo cu doar trei zile in urma din Cupa Romaniei. "Sunt suparat, nu mai pot sta. Jucatorii sunt limitati si nici nu imi asculta indicatiile. Echipa are un complex de inferioritate", relateaza Romania Libera.

"Sorinaccio" a recunoscut ca Dinamo a fost mai buna, stiind sa profite de sansele primite. "Dinamo a fost echipa mai matura si a exploatat la maxim situatiile avute. Nu sunt obisnuit sa tolerez la nesfarsit mediocritatea si submediocritatea unor jucatori care nici macar nu cred in obiectivul nostru de salvare de la retrogradare. De aceea ma dau la o parte. Plec si nu mai vin. Cu astfel de jucatori eu nu mai continui si prefer sa ma retrag”, anunta Ziua.

Cartu este primul antrenor din Liga I care demisioneaza in acest retur de campionat. Acesta isi acuza jucatorii de blat. „Nu mai pot continua alaturi de unii dintre voi. Stiti foarte bine ce-ati facut”, le-a spus Sorinaccio in vestiar. Acesta a fost atat de afectat de prestatia jucatorilor sai, incat, a dat cu capul de doua ori in cabina bancii de rezerve.

Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului, aflat sambata in tribunele stadionului din Mioveni, a acuzat fara retinere prestatia gazdelor. Dupa parerea mea, au fost cel putin treipatru jucatori care au trantit meciul“, s-a exprimat Vacaroiu. Potrivit Evenimentul Zilei, Vacaroiu n-a dorit sa-si argumenteze afirmatia, mentionand, enigmatic, prin seful sau de cabinet, ca „echipa Dacia Mioveni n-a jucat la potentialul ei cunoscut“. Vladimir Cohn, actionar cu procente sub marja de eroare la societatea Dinamo 1948 SA, apara interesul „cainilor“: „De unde stie Vacaroiu ca a fost blat? Sa-si vada de politica lui! E penibil! Sa-si dea demisia din Parlament, daca vrea sa se implice in fotbal. A facut respectivele afirmatii fiindca e senator de Arges. Daca ar fi fost parlamentat de Bucuresti, ar fi tacut din gura! Blat-neblat, Dinamo are trei puncte! Ce mai conteaza?“.

De cealalta parte, antrenorul echipei Dinamo, Cornel Talnar, a declarat pentru Gandul, ca victoria cu Dacia Mioveni relanseaza echipa pentru calificarea in cupele europene. „Aceasta victorie ne da un moral bun pentru obiectivul pe care il avem de indeplinit. A fost un meci pe contre in care si noi, si Dacia am avut numeroase ocazii de gol. Sunt suparat pe apararea noastra deoarece am primit gol din nou din faza fixa”, a spus Talnar la finalul intalnirii.

Pentru dinamovisti, cele trei puncte de la finalul partidei cu Dacia au fost completate si cu revenirea lui Ianis Zicu cu gol dupa accidentarea din meciul cu Lazio Roma, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.