Sport 1 Martie 2008 02:47
Gheata lui Alex Fergusson in capul lui Beckham este pe locul cinci, iar recenta disputa a lui John Terry cu secundul lui Chelsea a intrat in Top 10 pe ultima pozitie.
Cel putin din punctul de vedere al descarcarilor nervoase, jucatorii de la echipele noastre de club se aseamana foarte mult cu cei de la marile cluburi europene, iar dispute precum cea dintre rapidistii Danut Coman si Marius Constantin sau dintre Marius Constantin si Emil Dica se regasesc si pe o scara a celebritatilor continentale. Intr-un Top 10 al batailor sau certurilor aprinse in cadrul aceleiasi echipe, ultima pozitie ar fi ocupata de altercatia pe care capitanul lui Chelsea, John Terry, a avut-o cu antrenorul secund, Henk Ten Cate. Acestia s-au injurat si s-au imbrincit pentru ca jucatorul a fost anuntat ca ar putea sa nu joace in finala Cupei Ligii Angliei, dar mai multi jucatori i-au despartit inainte ca incidentul sa se transforme intr-unul violent. Tehnicianul a cerut scuze, dar Terry nu a vrut sa discute cu el. O corectie pe care Alan Shearer i-a aplicat-o colegului sau de la Newcastle, Keith Gillespie, care si-a petrecut noaptea dinaintea unui meci intr-un bar. Acelasi nord-irlandez Gillespie avea sa fie apoi implicat intr-un viol colectiv alaturi de alti doi colegi de echipa de la Leicester City, pe cind se aflau intr-un cantonament in Spania, iar toamna trecuta s-a luat la bataie cu conationalul sau George McCartney, in avionul ce ii aducea din Islanda, dupa un meci al nationalei in preliminariile Euro 2008.

Asaltul verbal si fizic al portarului lui Liverpool, Bruce Grobbelaar, asupra colegului sau Steve McManaman a fost cauzat de o greseala a mijlocasului in derby-ul cu Everton si plasat pe locul 8. Pozitiile 5, 6 si 7 sint ocupate, in ordine, de gheata aruncata de Sir Alex Fergusson in capul lui David Beckham, tirada de zece minute a irlandezului Roy Keane impotriva antrenorului Mick McCarthy la CM 2002, dupa care fostul lui fotbalist a fost trimis acasa de la turneul final (a spus, printre altele: “Ai fost un jucator prost, iar acum esti un antrenor prost. Singurul motiv pentru care am de-a face cu tine este ca, din nu stiu ce cauza, esti antrenorul tarii mele si nici macar nu esti irlandez, englez nenorocit !”), si o disputa Andy Myers vs Steve McCall, din 2001, de la un meci pe care echipa lor, Bradford, l-a pierdut cu 1-6 in fata lui Leeds.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.