Conducatorii echipei de fotbal Dinamo au criticat deciziile antrenorului la meciul cu Steaua. Cind va fi inscaunat la gruparea “ros-alba”, Ioan Becali il va numi antrenor pe Gica Hagi

Echipa de fotbal Dinamo se afla pe un butoi cu pulbere, dupa meciul pierdut duminica seara, in Ghencea, scor 0-1 (gol marcat de Nicolae Dica, in minutul 10). Antrenorul Ioan Andone este contestat de conducatorii Gigi Netoiu si Cristi Borcea. Pretextind ca ar fi trebuit utilizat fundasul stinga Dorin Semeghin (jucator scos din lot de antrenor acum trei saptamini, fiindca sta prin baruri), oficialii "ciinilor rosii" tintesc sa-l dea afara pe Andone. Mai mult, cei doi pun la cale inscaunarea lui Ioan Becali intr-o functie de conducere la Dinamo, incepind din vara. Se stie ca impresarul nu-l are la inima pe "Ando" si va veni dupa el cu un alt tehnician, la fel cum a facut si la Rapid. Surse din anturajul lui Borcea sustin ca viitorul antrenor al "ros-albilor" va fi Gheorghe Hagi.

Esecul din Ghencea, care i-a scos pe dinamovisti din cursa pentru titlu, a bagat zizanie la Dinamo. "Specialistii" Cristi Borcea (director executiv) si Gigi Netoiu (vicepresedinte) au pus tunurile pe Ioan Andone. Tehnicianului i s-a reprosat, cu precadere, faptul ca nu l-a folosit pe Dorin Semeghin, cel mai petrecaret fotbalist din Divizia A. Pe 26 martie, Semeghin a fost exclus din lot de Andone, satul de escapadele fundasului stinga. In loc sa salute decizia, Borcea incurajeaza betia la Dinamo! N-o face insa dezinteresat: Semeghin, la fel ca si Vlad Munteanu si Claudiu Niculescu, apartin, in coproprietate, clubului si lui Borcea - care le plateste salariile. Directorul execu-tiv n-a suflat insa nici o vorba despre prestatia din meciul de duminica a lui Gabi Tamas si a lui Adi Mihalcea (care trebuia sa-l marcheze pe Dica la faza golului), fiindca el a insistat pentru repatrierea celor doi.

"E vinovat!"

Conducatorii dinamovisti s-au molipsit de la Gigi Becali si au inceput sa-si dea cu parerea despre componenta echipei. Si Borcea, si Netoiu au facut "lobby" pentru Semeghin! Daca fundasul stinga nu joaca, Borcea nu-si mai poate recupera investitia in "Seme", caruia ii achita din propriul buzunar un salariu de 30.000 de euro.

"Andone e vinovat pentru infringere. A facut cinci schimbari in echipa. Asta-iarna a zis ca merge pe mina lui Semeghin", a acuzat Netoiu. "Andone putea sa joace cu Semeghin, nu sa deregleze toata echipa. Abia la vara trebuia sa se ia o decizie in privinta jucatorului. Noi l-am pedepsit administrativ. A trimis trei debutanti si a facut patru schimbari in echipa la meciul cu Steaua", i-a tinut isonul Borcea. Ioan Andone le-a replicat: "Dupa razboi, multi viteji se-arata. Nu-mi reprosez nimic. Eu fac echipa! N-am insistat, in iarna, pentru Semeghin. A fost o discutie intre mine, Dinu si Badea, hotarind impreuna ca, la prima abatere, nu la vara, Semeghin sa fie scos din lot. Netoiu n-a participat la aceasta intilnire, asa ca n-are de unde sa stie".

Contestat la televizor

"Daca oamenii din conducere aveau sa-mi reproseze ceva, ar fi trebuit sa ma cheme la sedinta aseara (n.r. - duminica seara). Am fi stabilit totul acolo", a precizat ieri tehnicianul. Dupa terminarea partidei din Ghencea, Andone si-a dus jucatorii in cantonamentul de la Saftica. La putina vreme, acolo a sosit si presedintele Nicolae Badea, care a zabovit o jumatate de ora. In timp ce seful clubului ii imbarbata pe jucatori, Borcea si Netoiu il criticau pe antrenor la "Recursul Etapei"! Miine, 13 aprilie, ar putea fi o zi capitala pentru viitorul lui Andone. Daca Dinamo va fi eliminata de FC National din semifinalele Cupei Romaniei, "Falcosul" ar putea fi demis mai devreme.

Societate pe actiuni

Incepind cu 1 iulie, FC Dinamo, in prezent societate nonprofit, se va transforma in societate pe actiuni. In aceste conditii, Borcea nu-si poate pastra functia executiva, urmind sa devina actionar. Locul lasat liber de Borcea ar putea fi ocupat de Marcel Popescu sau de Ioan Becali. Agentul FIFA are cele mai mari sanse sa devina presedinte executiv, iar impreuna cu prietenii sai, Cristi Borcea si Gigi Netoiu, sa conduca gruparea "ciinilor rosii" dupa bunul sau plac.
Sint dinamovist si am recunoscut mereu acest lucru. Nu stiu insa nimic despre o eventuala implicare a mea la Dinamo. Din vara intentionez sa devin presedinte la un club

Ioan Becali, impresar FIFA

Daca vorbesc, arunc clubul in aer. Daca plec eu, trebuie sa dau inapoi toti banii incasati si nu-mi convine, fiindca am muncit din greu pentru ei. Unii din conducere cred ca se pricep la fotbal mai bine ca mine. "O sa termin campionatul la Dinamo, iar din vara, mai vedem..."
Ioan Andone

Un singur aliat: Nicolae Badea

Ioan Andone mai are contract cu Dinamo pina in toamna lui 2006, avind un salariu anual de 150.000 de dolari. Desi s-a oferit sa-i prelungeasca intelegerea, conducerea n-a intreprins nici un demers in acest sens. Sosirea lui Ioan Becali ar insemna, automat, debarcarea lui Andone. In acest moment, "Falcosul" are un singur aliat de nadejde: presedintele Nicolae Badea.

Gruparea pro-Andone

Nicolae Badea
Karem Bagheer

Tabara contra-Andone

Gigi Netoiu
Cristi Borcea
Vladimir Cohn
Vasile Turcu
Florin Busca
Cornel Dinu

Surpriza lui Zenga

Inaintea meciului, Ioan Andone se falea ca detine solutia pentru a obtine in campionat, dupa 16 ani, o victorie in Ghencea. Spre deosebire de Andone, italianul Walter Zenga a fost mai masurat in cuvinte. A tacut si a facut. Dinamo n-a adus nimic nou in partida cu Steaua. In schimb, "Omul-Paianjen" a dat lovitura cu Dica, dupa ce, si in tur, mutase decisiv in "Groapa", prin introducerea lui Andrei Cristea. "Am solutii in atac. Dica si Nicolita sint jucatori ofensivi. Dica a fost adus ca atacant de la FC Arges, nu?", declara marti italianul, inaintea meciului cu Gloria, pentru cotidianul nostru. Gigi Becali, patronul Stelei, spusese recent despre ex-pitestean ca este "un tigan, pe care nu-l suport". Campioana, in schimb, nu si-a creat nici o ocazie clara de gol.

Cornel Dinu (administrator-delegat, Dinamo): "A fost un meci deprimant, poate cel mai slab din istoria confruntarilor directe. A fost o lupta fara sens la mijlocul terenului. Derby a fost in tribune, nu pe teren. L-as remarca doar pe Dorinel Munteanu. La gol, Dica era omul lui Tamas, iar Gaev putea sa intervina. Dinamo are o generatie tentata de zerouri!".
Ionel Augustin (fost fotbalist, Dinamo): "Dinamo are cea mai modesta echipa din istoria clubului! Are o echipa de mercenari! Ii intereseaza doar tatuaje, cercei in nas si-n gura... Nu ma las pina ce nu voi vedea la prima echipa cinci-sase jucatori din pepiniera proprie. Semeghin trebuia folosit. Pe vremea mea, daca ar fi fost sa fim dati afara pentru viata nesportiva, am fi fost cu totii exclusi din lot. Ramineam fara echipa!".

Walter Zenga, un tehnician prudent: "Mai avem 12 finale"

Jucatorii Stelei au declarat la unison, dupa meciul cu Dinamo, ca soarta campionatului se va decide dupa meciul cu Rapid, restanta din etapa a 17-a. Partida Steaua - Rapid se va disputa miine, de la ora 20.15, si va transmisa in direct de TVR 1. "Am trecut de Dinamo, trebuie sa invingem si Rapidul. Trebuie sa raminem concentrati", a spus fundasul George Ogararu. "Meciul cu Rapid este alt joc. Avem timp sa-l pregatim cum trebuie", a incheiat Dorinel Munteanu. "Toate cele 12 meciuri ramase sint 12 finale", a concluzionat Zenga. "La meciul cu giulestenii se decide campionatul", a opinat Gigi Becali.

Preturile biletelor. Steaua a pus ieri in vinzare tichetele pentru meciul de miine, cu Rapid. La casele de bilete de la arena din Ghencea s-au format inca de ieri cozi mari. Suporterii giulestenilor vor primi peste 2.000 de bilete.
Peluze - 50.000 de lei
Tribuna a doua - 100.000 de lei
Tribuna intii - 150.000 de lei
Tribuna zero - 300.000 de lei
Fotolii - 1.000.000 de lei


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.