Participantii la Adunarea Generala a FRF au votat si au mincat cu amindoua miinile

Adunarea Generala a FRF desfasurata ieri a respectat intru totul tipicul: dezbateri manevrate cu mina forte de Mircea Sandu si "esuate", la final, in fata platourilor gemind de cirnaciori, mititei si sarmalute. Cele trei ore dinaintea spritului au fost petrecute "constructiv", participantii votind revenirea la sistemul competitional cooperatist, rugindu-l pe Nas sa mai stea "o tura" in fruntea bucatelor si infierind "cozile de topor" din presa.

Cea mai importanta si, in acelasi timp, nefasta decizie discutata ieri de participantii la Adunarea Generala - marirea numarului de echipe din Divizia A - a fost adoptata in mai putin de un minut! Aceasta masura cu consecinte grave asupra fotbalului nostru nici macar n-a fost dezbatuta cu adevarat, iar participantii au votat-o in unanimitate! In sezonul 2005/2006 vor retrograda din Divizia A doar doua echipe si vor promova patru. Incepind din 2006/2007, primul esalon va cuprinde 18 formatii, dintre care vor retrograda patru. Divizia B va avea doua serii a cite 18 echipe. Se consfinteste, astfel, revenirea la sistemul care a permis inflorirea blaturilor.

Scamatorii cu ceasuri

Raportul Comisiei de Cenzori care a efectuat verificari in actele contabile ale FRF a scos la iveala situatii penibile. Laurentiu Manolescu, presedintele Comisiei, a povestit ca nu s-a putut controla derularea contractului FRF cu Adidas deoarece nu exista acte! O nebuloasa ascunde si deconturile cheltuielilor pe care FRF le face, prin intermediul agentiei de turism Visit, in deplasarile echipei nationale. Cenzorii n-au gasit facturi detaliate care sa justifice sumele platite pentru cazare, masa sau transport! Alte nereguli financiare ciudate: avansuri luate de titulari si returnate integral dupa o perioada foarte lunga de timp sau deconturi neobisnuite, cum ar fi cel al lui Mircea Radulescu. Acesta a decontat la casierie banii cheltuiti pe medicamente, cind a fost racit! Un caz care a creat uluiala e cel al sumei alocate pentru achizitionarea unui cadou.

"S-au decontat 88 de milioane de lei pentru a fi cumparat un ceas care urma sa fie oferit unui inspector UEFA venit la cursurile antrenorilor. Verificind factura, am descoperit ca s-au luat doua ceasuri! Unul de 79 de milioane si altul de noua milioane!", a mentionat Manolescu.

Explicatia Nasului a fost stupefianta: "Vinzatorul a cumparat si el un ceas de banii astia! A facut reducere 10-15 la suta la ceasul cumparat de noi si a trecut pe factura inca un ceas. S-au luat doua ceasuri cu banii pentru unul!". Toate aceste lucruri se petrec la FRF, institutie care, la data de 9 martie 2005, avea datorii catre bugetul de stat de 10.249.494.456 lei.

Amicul Villar

Adus de Mircea Sandu la Adunarea Generala de ieri, Angel Maria Villar Llona, presedintele federatiei spaniole, vicepresedinte al FIFA si UEFA, s-a transformat intr-un vajnic aparator al Nasului. Asa cum se intuia inca dinaintea sedintei, Villar a facut apel la "oamenii de fotbal" sa-l convinga pe Nas sa revina la cirma FRF. "Domnul Mircea Sandu se bucura de un imens prestigiu!", a pledat ibericul. Intrebat de EVZ cum procedeaza federatia spaniola daca se descopera blaturi in Primera Division, Villar s-a schimbat brusc la fata: "Am venit aici sa vorbesc despre fotbalul international, nu despre Spania sau altceva! Sint con-vins ca fotbalul romanesc respecta regulamentele UEFA!".

Ospat pantagruelic

Dupa citeva dispute verbale in care s-au remarcat lehamitea lui Cornel Dinu fata de "vulgul" din sala si puterea de convingere a lui Mircea Sandu, s-a decis ca echipele din Divizia A sa poata folosi cinci jucatori straini. Vinzoleala celor care intrau si ieseau din sala de sedinte a facut ca simturile participantilor sa fie gidilate de mirosul imbietor al mititeilor, friptanelor si sarmalutelor de-afara. In cinci minute, dezbaterile au fost incheiate, iar toata lumea s-a bulucit la mesele incarcate cu bunatati si bauturi. A urmat un ospat pantagruelic.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.