Dinamo, campioana ediției trecute a Ligii I la fotbal, traversează un sezon dezamăgitor, pe care riscă să și-l compromită definitiv. Echipa dirijată de Cornel Dinu a părăsit rușinos Cupa României, fiind eliminată miercuri, în sferturile de finală, de Dacia Mioveni, o formație din subsolul clasamentului. Eșecul din Cupă le-a retezat dinamoviștilor cel mai scurt drum care duce în Europa. Formația „roș-albilor“ nu se simte prea confortabil nici în campionat, unde ocupă doar locul șase. Respectiva poziție nu asigură automat, la finalul stagiunii, participarea în Europa (România va avea două reprezentante în Liga Campionilor și patru în Cupa UEFA, dintre care una ar putea fi dată de Cupa României). Astfel, pentru a fi sigură că nu rămâne în afara cupelor europene, Dinamo trebuie să prindă măcar locul cinci în Liga I.

Locul șase în sezonul ’97-’98

Pentru „câini“, situația este disperată, dar nu nemaiîntâlnită. În urmă cu un deceniu, Dinamo a ratat lamentabil prezența în cupele europene. Se întâmpla în sezonul 1998-1999, după ce, la sfârșitul stagiunii 1997-1998, echipa s-a clasat pe locul șase în campionat.

Ce au în comun aceste două perioade de coșmar din istoria „câinilor“? Același personaj: Cornel Dinu. El este cel care „asigură“ legătura între coșmarurile din trecut și prezentul incert. Cel despre care odinioară se spunea că este unul dintre cei doi câini de pe stemă se confundă și cu momentele zbuciumate ale clubului. În sezonul 1997-1998, Procurorul a condus echipa între rundele (29-34), iar în prima parte a campionatului, mai precis etapele 1-28, de echipă s-a ocupat Viorel Hizo. În pauza competițională, Dinu a fost pus în frunte, făcând cuplu tot cu finul său, Cornel Țălnar, ca și acum.