Sefii echipelor din fotbalul romanesc se reunesc astazi, la Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a stabili ultimele detalii ale procesului de vanzare a drepturilor TV de transmisie a meciurilor din campionatul intern.

Se va fixa data la care va avea loc licitatia si se va aproba caietul de sarcini. Licitatia porneste de la suma de 18 milioane de euro plus TVA (19 la suta) pentru fiecare sezon. In total, LPF cere 21,42 milioane de euro pentru fiecare stagiune (contractul va dura trei ani). Sedinta de azi, care se anunta incendiara si dintr-un alt punct de vedere (se va discuta si subiectul arbitrajelor), va fi condusa de Mitica Dragomir, presedintele LPF.

EVZ: Domnule Dragomir, ce se va discuta astazi, la Adunarea Generala a Ligii?
Dumitru Dragomir: Avem pe ordinea de zi definitivarea caietului de sarcini pentru licitatia privind drepturile TV ale meciurilor din campionat.

„Cine da lovelele, ala ia drepturile!“

E reala suma de pornire a licitatiei pentru drepturile TV, 18 milioane de euro plus TVA?
Da. De la suma asta se va porni licitatia. E normal sa nu platim noi TVA-ul. Sa-l plateasca cine va cumpara drepturile! Vorba aia, nici Al Capone n-a scapat de plata taxelor. Eu stiu ce doresc. Vreau 60 de milioane de euro, in trei ani! Sarim de la opt milioane pe an, cat este actualul contract, la 20 de milioane pe an. Restul nu ma intereseaza.

Nu conteaza nici de unde vin banii? De la o platforma digitala cu 100.000 de abonati sau de la un post TV cu milioane de telespectatori?
Cine da lovele, ala ia drepturile, tata! Poate sa fie si Gheorghe a Floarei! Nu conteaza! Totusi, voi cere sa fie transmise toate cele noua partide ale etapei. Daca ar fi sa castige o platforma digitala, ea nu va putea transmite mai mult de trei meciuri pe etapa. Restul de sase le va ceda, sub forma de optiuni, altor televiziuni... La Antena 1, la nu stiu cine...

MediaPro are dreptul sa participe la licitatie?
Nu, fiindca are datorii la cluburi. Telesport (n.r. - firma lui Horatiu Nicolau, care a detinut drepturile TV) a fost cel mai serios partener cu care am lucrat. Telesport are drept de preemptiune, la licitatia din martie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.