Gigi Becali 'fierbe' inaintea meciului cu CFR Cluj. Una dintre partidele care ar mai putea sa anime campionatul, dupa ce Clujul a dat dovada de regularitate, si rar de stralucire, adica Steaua - CFR, deja se anunta o partida in care specacolul fotbalistic este umbrit de declaratiile asa-zis psihologice, unele care nu fac decat sa incite la violenta.

Gigi Becali se ocupa personal de pregatirea derby-ului cu CFR Cluj. Finantatorul Stelei nu exclude posibilitatea de a lua loc pe banca tehnica in timpul meciului, dar singura posibilitate sa ajunga acolo este sa se dea drept maseurul echipei, in conditiile in care nu detine nici o functie oficiala la club.

Patronul Stelei isi dezvolta strategia. “Trebuie sa controlam jocul, nu doar sa legam cateva pase (...) Vreau ca mingea sa fie doar la noi, cat mai mult timp (...) Le mai dam mingea si lor, dar sa o recuperam la centrul terenului pentru a pleca din nou la atac, sa-i calarim din nou pe adversari (...) Ca sa avem controlul jocului trebuie sa avem 10-15 cornere pe meci si 7-8 lovituri libere (...) Daca facem doua pase si aruncam mingea pe varfuri nu inseamna ca vom controla jocul (...) Sa dam ploaie de centrari pe careul advers, sa nu mai aiba aia incotro sa o apuce, sa le tremure picioarele”, citeaza Gardianul.

Jucatorii Stelei insa, par sa se concentreze mai mult pe scandaluri in presa si declaratii acide, si mai putin pe castigarea partidei cu CFR. In timp ce Dica isi ataca finantatorul, Pepe Moreno se pregateste de o disputa, nu impotriva clujenilor, ci doar a atacantului lor, argentinianul Fabbiani. Primul care a dat tonul a fost atacantul celor de la Cluj, argentinianul Fabbiani. Acesta a declarat ca "ii voi rupe picioarele lui Pepe Moreno (n.r. - atacantul Stelei)", dupa ce columbianul Stelei spusese despre Fabbiani, inainte de inceperea returului, ca e "cam grasut". Potrivit Ziua, Argaseala a pretins ca are informatii sigure care spun ca fotbalistii de la CFR sunt instruiti de catre conducatori sa ii accidenteze pe stelisti. " Mi-e teama de jocul cu CFR, insa din alt punct de vedere. Am informatii ca a fost o discutie in care conducatorii le-au spus jucatorilor sa ii loveasca si sa ii injure pe fotbalistii nostri, atunci cand nu este atent arbitrul. Ma astept sa fim provocati, mai ales ca stiu ca Andone e un tip agresiv, iar Muresan se pricepe doar la a face diversiuni", a spus oficialul Stelei. Muresan s-a aratat uimit de afirmatiile omologului sau de la Steaua. "Argaseala, prin ceea ce spune, nu face decat sa incite la violenta. Ceea ce a declarat el sunt numai niste aberatii. Asa pot inventa si eu afirmatii de-ale lui. Este imoral ceea ce face. Nu reuseste decat sa ii incite pe jucatori.", a incheiat Muresan.

Problemele nu se opresc aici. Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri ca presedintele lui Dinamo, Nicolae Badea, si omologul sau de la CFR Cluj, Iuliu Muresan, s-au intalnit la un hotel din Bucuresti. „Ma framanta un lucru: astazi la ora 11.00, Nicu Badea s-a intalnit cu Muresan la Hotel Marriott. Ma gandesc sa nu faca alte strategii si nu mi-e frica de Tudor, ci de tusieri. Atat pot pune la cale, mai ales ca pe tusieri nu-i stiu", anunta Adevarul. Nicolae Badea a declarat ca intalnirea cu Muresan a fost intamplatoare. „Am participat la un seminar cu oameni de afaceri americani, care a avut loc la Marriott. A urmat o pauza, am plecat, si cand am revenit la respectivul hotel m-am intalnit cu domnul Muresan, care iesea din barul de zi si a carui echipa se afla la Marriott. Ne-am salutat si am vorbit pret de cateva minute despre Adunarea Generala de maine", a explicat oficialul dinamovist.

Temerile patronului din Ghencea sunt dezvaluite si de Gandul. Gigi Becali a venit, ieri, la pranz, la stadionul din bulevardul Ghencea unde a avut o discutie cu jucatorii, plecand dupa aproximativ o ora si 15 minute. Intrebat daca a venit sa isi incurajeze jucatorii, acesta a declarat ca nu este nevoie de asa ceva. “Nu era nevoie sa ii mai incurajez eu pentru meciul cu CFR, am venit sa clarific niste lucruri, pentru a nu fi destabilizata echipa. Nu e nici un fel de disensiune la echipa. I-am spus lui Dica: «Cat vei fi la Steaua, numai de tine ma voi lua, pentru ca ai valoare, cand nu ma voi lua de tine inseamna ca nu ai valoare. Eu ma iau de jucatorii valorosi. Banel a gresit mai mult ca tine, dar nu ma iau de el, pentru ca nu el e creierul echipei, nu e jucator de baza al echipei». Am pretentii de la Dica, Goian si Radoi, sunt jucatorii care dau tonul. Nu joaca Dica, nu joaca echipa. Greseste Goian, greseste echipa, demoralizeaza echipa. De asta m-am luat de Dica si Goian, nu de Nicolita. Banel a gresit, asta e, el saracul e pe munca”, a povestit Becali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.