"Campionii nu sint facuti in sali. Campionii sint facuti din ceva care se afla, adinc, in ei - o dorinta, un vis, o viziune..." este mesajul, in engleza, cu care te intimpina pagina de Internet a echipei Asesoft Ploiesti. Baschetbalistii prahoveni au avut un vis, care ieri a devenit realitate. Ei au cistigat ieri FIBA Europe Cup, invingind in finala, pe teren propriu, echipa rusa Lokomotiv Rostov, scor 75-74.

Asesoft Ploiesti a obtinut ieri cea mai mare performanta din istoria baschetului romanesc. In fata propriilor suporteri, gruparea ploiesteana s-a impus ieri, la mare lupta, in finala FIBA Europe Cup, in fata formatiei ruse Lokomotiv Rostov, la capatul unui meci nerecomandat cardiacilor.

Dupa un inceput greoi, prahovenii, care erau condusi la un moment dat cu 17-7, au recuperat punct dupa punct si au facut spectacol prin Paul Helcioiu. La finalul celui de-al doilea sfert, Asesoft conducea cu 40-31. In ultimele 15 minute, spiritele s-au incins si pe teren, si in tribune. Jucatorii romanii contestau unele decizii ale arbitrului, in timp ce spectatorii fluierau nemultumiti. Mai erau doua minute pina la final si rusii conduceau cu 74-70. Asesoft a reusit o aruncare de trei puncte, apoi, cu opt secunde inainte de final, a transformat doua aruncari libere si a rezistat eroic pina la sfirsit. Asesoft Ploiesti-Lokomotiv Rostov 75-74, iar Toni Alexe, fostul lider al echipei, suride din Ceruri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.