Ros-albastrii au jucat ca o mare echipa. Cu exactitate, cu mult calm si cu o siguranta care i-a inhibat pe "ciini". Traditie, rivalitate, emotii, nervi, duelul galeriilor, lupta pentru titlu. E marele derby Steaua - Dinamo, un meci care se joaca pentru totul sau nimic. Nu exista jumatati de masura, ci doar determinare la maxim, ambitie si concentrare.

Ioan Andone e nevoit sa schimbe sistemul, dintr-un obisnuit 3-4-3, intr-un 3-5-2 cu Florentin Petre pozitionat spre centru pentru a-i face loc in stinga lui Alin Ilin. Walter Zenga merge in continuare pe mina lui Dica, omul care l-a dezamagit pe patronul Stelei, si italianul se dovedeste din nou inspirat. Lasat complet liber, la marginea careului de sase metri, de o aparare visatoare - calciiul lui Ahile pentru Dinamo -, Dica e cel care deschide scorul, in minutul 10, dupa o centrare a lui Florentin Dumitru. Steaua trece repede peste euforia golului, se asaza foarte bine pe teren, beneficiind si de exactitatea si de travaliul extraordinar al lui Mirel Radoi, care joaca de parca de acest meci ar depinde toata cariera lui. Deposedari la sacrificiu, anticipatie, mobilizare sint atuurile capitanului stelist, iar colegii sai din aparare incearca sa-i tina ritmul.

Andone a schimbat sistemul in zadar

Andone muta imediat dupa golul lui Dica, avansindu-l pe Florentin Petre spre linia de atac, unde acesta face un triunghi ofensiv, cu Mihalcea pe aceeasi linie, si cu virful clasic Niculescu. Cu toate acestea, Dinamo nu isi creeaza mari oportunitati, sutul lui Tamas, de la peste 30 de metri, si cel al lui Mihalcea fiind singurele ocazii ale "ciinilor" pina la pauza. Dupa reluare, Ando forteaza atacul si cu Zicu, acesta intrind in locul mult prea defensivului Ionut Balan. Steaua dovedeste ca nu degeaba a ajuns in optimile Cupei UEFA si se comporta ca o echipa experimentata.

Dorinel Munteanu si Paraschiv acopera bine mijlocul terenului, iar defensiva condusa de Radoi pare de neinvins. "Ciinii" se chinuie efectiv pentru o ocazie, dau impresia ca nu pot intoarce rezultatul, in timp ce stelistii sint stapini. Finalul ii surprinde pe oaspeti incercind cu disperare sa smulga un egal la lovitura libera executata de Niculescu. In acest timp stelistii isi dozeaza eforturile pentru derby-ul de miercuri.

"Sint multumit de cum a jucat echipa si cred ca miercuri, in meciul cu Rapid, se va decide soarta campionatului"
Gigi Becali, patron Steaua

Claudiu Niculescu a fost lovit

In momentul cind jucatorii lui Dinamo au pasit pe gazon pentru a incepe incalzirea, fanii stelisti au aruncat cu pietre inspre acestia. Singura victima din trupa lui Andone a fost Claudiu Niculescu (foto), care a fost lovit in umar si dupa interventia medicului a revenit pe teren. Colegul sau Tamas a luat piatra si a aruncat-o nervos spre fanii Stelei.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.