Proclamarea independentei de catre provincia sarba ridica probleme si pe plan fotbalistic. Noul stat isi revendica jucatorii „inrolati“ de Albania.

Pentru jucatorii nascuti pe teritoriul statului Kosovo, dorinta unei cariere fotbalistice de succes a fost mai apriga decat febra nationalismului. Albania vecina a profitat din plin de valorile date de cluburile de pe teritoriul statului Kosovo. Jucatorii „adoptati“ au primit pasapoarte albaneze care le-au facilitat transferurile la echipele din strainatate, chestiuni altfel imposibil de realizat in conditiile statutului ambiguu al fostului teritoriu controlat de ONU.

Lorik Cana a strans deja 24 de meciuri pentru Albania

Cel mai cunoscut jucator de fotbal care s-a nascut in Kosovo este Lorik Cana, capitanul formatiei franceze Olympique Marseille. Cana are deja 24 de selectii in nationala Albaniei. intrebat nu demult de un jurnalist albanez cum va proceda in cazul in care Kosovo isi va proclama independenta, acesta a dat de inteles ca s-a rupt de radacinile sale kosovare.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.