"Am nimerit cele mai dificile grupe posibile. Tragerea la sorti a fost absolut ghinionista, cu adversare din fosta Iugoslavie si fosta URSS. Ne va fi foarte greu in preliminarii si trebuie sa ne gandim prioritatile cu intelepciune", a declarat Tocala.

Conducatorul FR Baschet a facut referiri si la faptul ca niciuna din cele doua echipe nationale nu are antrenor in prezent, dupa ce s-a renuntat la contractul cu Marc Silvert (la feminin), ca urmare a ratarii obiectivului la CE din 2007, sau la prelungirea intelegerii cu Liviu Calin (masculin). "In acest moment nu avem antrenor la niciuna din cele doua echipe reprezentative, dar o deciziei in acest sens urmeaza sa luam cel mai tarziu la inceputul lunii aprilie. Nu stiu daca vom merge doar pe cartea antrenorilor straini, dar ce pot spune acum, din cauza adversarelor dificile din grupe, este ca la masculin este posibil sa intram cu un lot de tineret in aceste preliminarii", a comentat Carmen Tocala.

Conform tragerii la sorti, din 16 februarie, nationala feminina va evolua in grupa C, alaturi de Franta, Slovacia, Ungaria si Croatia.