Singurul rugbist de culoare din echipa Africii de Sud care a cucerit titlul mondial in 1995 a devenit, de ieri, director tehnic la Dinamo.

Clubul Sportiv Dinamo a realizat ieri un transfer de marca, numindu-l in functia de director tehnic al echipei de rugby pe sud-africanul Chester Williams, campion mondial in 1995. In 1993, cand in Africa de Sud se purtau negocieri pentru abolirea apartheidului, Williams a fost chemat la nationala, fiind primul rugbist de culoare convocat, dupa aproape un deceniu, in echipa Springboks. Williams este detinatorul unui record istoric, fiind singurul jucator de culoare din echipa care a luat titlul mondial in ’95. Din acest motiv, Chester poate fi numit un adevarat deschizator de drumuri.

„Este o mandrie ca l-am putut aduce pe Chester Williams. Dupa cateva luni de discutii, el a acceptat sa vina la Dinamo si vom mai face astfel de surprize. Vom aduce jucatori romani care evolueaza in Franta si speram sa putem transfera si sud-africani“, a declarat ieri chestorul Marcel Popescu, presedintele de la CS Dinamo. Williams a semnat un contract pe patru luni, urmand ca intelegerea sa fie prelungita din toamna. Valoarea acordului este cuprinsa intre 12.000 si 15.000 de euro (salariu plus prime).

La Mondialul din 1995 (cand Africa de Sud a fost in aceeasi grupa cu Romania), Williams a inscris patru eseuri in sfertul de finala cu Samoa de Vest. Si-a incheiat cariera de jucator in 2000, din cauza unei accidentari la genunchi. Anul trecut, dupa ce Africa de Sud a castigat al
doilea sau titlu mondial, fostul rugbist s-a aflat printre cei patru antrenori nominalizati pentru inlocuirea lui Jack White, care demisionase.

„O sa am grija ca dinamovistii sa creasca fizic“

EVZ: Ce v-a determinat sa acceptati propunerea clubului Dinamo?
Chester Williams: N-am mai avut o astfel de functie pana acum. Am considerat ca este un lucru bun pentru mine sa vin aici, la Dinamo, un club pentru care nu numai rugby-ul este important, ci toate sporturile. Cred ca voi avea multe de invatat la Dinamo.

Care este obiectivul principal ca director tehnic la Dinamo?
Vreau ca rugbistii dinamovisti sa-si imbunatateasca jocul din punct de vedere fizic, tactic si al rezistentei. De asemenea, vreau sa ajut echipa sa castige campionatul.

V-ati gandit care vor fi primele cuvinte pe care le veti adresa jucatorilor?
Nu inca. Mai intai vreau sa vad un antrenament si sa-i cunosc mai bine.

Ati vazut vreun meci al Romaniei la Mondialul de anul trecut?
Am vazut o parte dintre partidele disputate de nationala voastra si am ajuns la concluzia ca rugbistii romani trebuie sa munceasca mai mult la partea fizica. O sa am grija ca jucatorii de la Dinamo sa imbunatateasca acest capitol.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.