SC Miercurea Ciuc si HC Csikszereda isi disputa titlul de campioana in ambele tari.

Steaua a pierdut, la Bucuresti, in fata lui HC Csikszereda si, astfel, “militarii” au ratat, pentru prima oara in istorie, prezenta in finala campionatului national. Ultimul act al competitiei se va juca intre echipa finantata din umbra de Janos Kurko, care este si presedintele FRHG, si Sport Club Miercurea Ciuc, fosta echipa a lui Kurko.

Interesant este faptul ca aceleasi doua echipe isi disputa titlul de campioana si in Ungaria, acolo unde au fost invitate sa participe de catre federatia maghiara de hochei pe gheata. Inainte de ultima parte a campionatului din tara vecina, Csikszereda ocupa locul intai in clasament, cu 45 de puncte, urmata de SC Miercurea Ciuc, care are 40 de puncte.

Celelalte cinci cluburi din campionatul Ungariei nu pot emite prea mari pretentii in fata celor doua forte care vin din Romania. Ele sunt foarte nemultumite si fac presiuni asupra forului hocheistic de la Budapesta ca, pe viitor, sa nu mai permita participarea celor doua grupari din Ciuc. “Ar trebui sa se ia o hotarare prin care sa se reglementeze aceasta situatie anormala.

Hai sa aducem si echipe din Canada si Cehia, iar noi sa trecem la alte sporturi. Ar fi bine ca fiecare sa joace numai in tara lui”, au spus conducatorii lui Ujpest. Din ciclul legilor ciudate care guverneaza hocheiul face parte si reglementarea potrivit careia o echipa poate imprumuta, pentru cateva meciuri, sportivi din alta tara. De ea s-a folosit in trecut SC Miercurea Ciuc in razboiul ei cu Steaua. Cum Csikszereda si Ciuc isi disputa titlul in doua tari, exista suspiciunea ca ele isi pot “imparti” titlurile. Rivalitatea intre ele este, insa, foarte mare si oficialii lor exclud din start orice fel de intelegere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.