Tehnicianul roman de etnie maghiara Lszl Blni a refuzat candidatura la primaria Targu-Mures.

Ademenit sa intre in politica, antrenorul László Bölöni, fost selectioner al echipei nationale de fotbal a Romaniei, a preferat sa ramana fidel fotbalului. Lui Bölöni, in prezent antrenor la Al-Jazira, in Emiratele Arabe Unite, i s-a propus candidatura la Primaria orasului Targu-Mures, oferta venind din partea Uniunii Civice Maghiare (UCM). Prin intermediul unei scrisori deschise, datata 14 februarie, Bölöni si-a prezentat public refuzul. Tehnicianul, originar din Targu-Mures, platit imparateste de arabi (1,5 milioane de dolari pe sezon), a dat de stire ca prefera in continuare fotbalul.

UCM, formatiune condusa de Jeno Szasz, primarul din Odorheiul Secuiesc, il anuntase deja pe Bölöni drept candidat. In scrisoarea deschisa, redactata in limba maghiara, Loti a dezvaluit ca ar fi acceptat propunerea, daca UCM si Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR) l-ar fi desemnat candidat comun: „Eu am dat imputernicire verbala reprezentantului UCM, i-am zis ca, in cazul in care UDMR nu are alt candidat, voi accepta“. UDMR a venit insa cu un duet (Borbély László si Csegzi Sándor) pe care Bölöni l-a catalogat drept „bun, cu sanse reale de a ajunge in fruntea orasului“ si pentru care a facut chiar lobby, in epistola expediata de la Abu Dhabi. Loti n-a dorit sa strice prietenia cu liderii marcanti ai UDMR. Contactat in repetate randuri de EVZ, Bölöni a refuzat dialogul pe teme politice.

In trecut, Bölöni s-a dovedit a fi un „fiu“ devotat urbei. Acum trei ani, el le-a dat lectii de educatie sexuala tinerilor de la Colegiul „Papiu Ilarian“, pe care l-a absolvit si el, sfatuindu-i pe elevi sa stea departe de droguri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.