Mutu a marcat golul care a adus victoria echipei "viola" in partida din deplasare cu Rosenborg, de joi seara, din prima mansa a 16-imilor de finala ale Cupei UEFA.

Atacantul roman a marcat in minutul 16, de la cativa metri, cu poarta goala, dupa o respingere gresita a portarului advers.

Potrivit Ziua, Mutu a declarat dupa meci ca jucatorii echipei italiene au demonstrat ca au caracter, informeaza Ziua. "Am vazut o Fiorentina puternica si am demonstrat ca avem caracter. Am inceput bine meciul, am trecut peste critici si am obtinut un rezultat bun. Sper sa dam satisfactie in continuare suporterilor. Vom merge pe drumul nostru fara sa ne uitam in curtea altor formatii. Am invins o echipa buna, iar golul este important pentru ca a ajutat formatia sa castige", a spus Mutu, care spera ca Fiorentina sa termine in primele patru echipe din Serie A pentru a juca in Liga Campionilor.

Disputa cu Rosenborg reprezinta prima aparitie a jucatorului, dupa accidentarea suferita in Israel. Atacantul roman fusese menajat la ultima etapa din Serie A, cu Atalanta, tocmai pentru a putea evolua la Trondheim. Asteaptarea nu a fost in zadar, Mutu a evoluat tot meciul si a fost cel mai bun jucator de pe teren. Internationalul roman a inscris singurul gol al meciului in minutul 16, atunci cand a indeplinit o simpla formalitate dupa un balon respins in fata de portarul advers. “Am invins o echipa buna, de Liga Campionilor”, a decalarat briliantul, citat de Jurnalul National.

Mutu a fost laudat de presa italiana dupa meciul din Norvegia. "Pentru el nu conteaza daca terenul este secetos sau noroios, inghetat sau verde. Nu se schimba nimic. Datorita capacitatilor sale a inteles unde va respinge portarul sutul lui Gobbi si a marcat nestingherit. Aceasta echipa a Fiorentinei nu poate exista fara roman", a scris Goal.com, traduce Gandul. "Si de aceasta data piciorul sau a adus victoria. Mutu a fost peste tot, pe dreapta, pe stanga, in centru, chiar si in aparare cand a fost nevoie de el. Pacat ca a exagerat cu incercarile individuale", a notat "Violanews.com". "A inscris unicul gol si acest lucru este important. A mai avute cateva faze bune, dar s-a dovedit egoist in momentele cand putea dubla avantajul Fiorentinei. Inteligent in final cand a tinut mingea departe de propria poarta", a scris Fiorentina.it.

Un alt site florentin, firenzeviola.it, descrie prestatia romanului: “A deschis sarabanda ocaziilor printr-o faza stratosferica, dar Montolivo a ratat tinta. A inscris un gol facil, dar are meritul sa fi fost la locul potrivit in momentul potrivit. Pe parcursul meciului a fost iritat cind mijlocasii sai greseau pasele, dar in final a luptat cu multa ardoare”, informeaza Cotidianul.

Presa italiana nu este singura care il lauda pe jucator. Potrivit Ziarul, Adrian Mutu este vazut si de presedintele FRF, Mircea Sandu, drept liderul actualei generatii de la echipa nationala a Romaniei, in conditiile in care Cristi Chivu este capitanul. „Mutu este liderul, chiar daca Cristi Chivu este capitanul echipei. Chivu e mai linistit, Mutu e mai coleric, dar e bine ca ei colaboreaza in interesul echipei”, e de parere „Nasu’”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.