In acest week-end, nu mai putin de opt echipe de handbal din tara noastra joaca partide importante in competitiile continentale intercluburi. Ca si in urma cu o saptamana, fetele de la Oltchim Rm. Valcea deschid balul, jucand asta-seara, pe propriul teren (ora 20.00, in direct la sport.ro), al doilea meci din grupele semifinale ale Ligii Campionilor.

Dupa egalul neasteptat din confruntarea cu FC Nurnberg, sportivele antrenate de Gheorghe Tadici si Popa Sevisteanu nu au decat varianta victoriei impotriva echipei ruse Lada Togliatti (finalista precedentei editii, care a pierdut trofeul in disputa cu danezele de la Slagelse), acum o umbra palida a fostei formatii.

Cu exceptia Valentinei Ardean (care a reluat de cateva zile pregatirile) si a Roxanei Gatzel (nerefacuta dupa accidentare), celelalte handbaliste sunt gata sa obtina primul succes in fata propriilor suporteri, in aceasta faza a celei mai puternice competitii europene. Maine vor fi programate sase meciuri in “optimile” celorlalte intreceri continentale. Cu exceptia echipei masculine PoliIzometal Timisoara, care va juca ambele manse din Challenge Cup acasa, (sambata si duminica, de la ora 11.00), conform intelegerii cu islandezii de la Fram Rejkjavik, restul formatiilor noastre vor sustine intalnirile retur. De la aceeasi ora, dar la Braila, gazdele au de consolidat avantajul de un gol (27-26) din partida cu Zora Olomuc (Cehia), fetele Alexandrinei Soare pastrand prima sansa de calificare in “sferturile” aceleiasi competitii.

Doua meciuri se vor disputa de la ora 16.30, unul la sala din comuna Chiajna, unde baietii de la Steaua MFA au o misiune imposibila de a recupera pasivul de opt goluri (23-31) in detrimentul puternicei grupari maghiare MKB Veszprem, in Cupa Cupelor, in timp ce fetele de la Tomis Constanta vor merge sa “defileze” in capitala Azerbaidjanului, pentru confruntarea din Challenge cu ABU Baku, pe care a intrecut-o cu 32-22 in tur. Seara, de la ora 19.00, vom urmari la fata locului sau pe micile ecrane (la sport.ro) incercarea actualei lidere a intrecerii interne feminine, Rulmentul Urban Brasov, de a inscrie un gol mai mult decat formatia maghiara DVSC Aquaticum Debrecen, cu care a incheiat nedecis, 28-28, in Cupa Cupelor. O ora mai tarziu va incepe, in Croatia, disputa din Challenge Cup, care va opune echipele masculine RK Moslavina Kutina si UCM Resita, banatenii castigand lejer primul duel, cu 40-26.

Duminica vor avea loc ultimele doua partide. Dimineata, de la ora 11.00, iubitorii handbalului din orasul de pe Bega vor putea vede returul dintre PoliIzometal si Fram Rejkjavik, iar seara (ora 19.30, la sport.ro) vom fi alaturi de U Jolidon Cluj, care va evolua pe terenul sarboaicelor de la Naisa Nis, in Cupa Cupelor, cu gandul de a nu mai rata ca anul trecut, cand au pierdut finala Challenge Cup, desi castigasera primul meci la o diferenta de noua goluri. Acum, au de aparat scorul de 33-28 inregistrat in fata suporterilor, in urma cu o saptamana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.