Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isarescu, a declarat ieri pentru Mediafax ca FC Progresul Bucuresti are datorii de 1,08 milioane de lei catre Banca Nationala, reprezentand chiria pe ultimele zece luni, iar in cazul in care nu le va achita va parasi baza sportiva. "Clubul are contract si exista o clauza potrivit careia acesta se reziliaza in cazul in care chiria nu este platita doua luni consecutive. Chiria nu a mai fost platita din mai 2007", a spus consilierul lui Vasilescu.

Anuntul a venit la doar cateva zile dupa ce guvernatorul BNR a declarat ca CS Progresul va fi inchis, acesta terminandu-si resursele financiare.

Vasilescu a afirmat ca valoarea lunara a chiriei, care include amortizarea, taxele si impozitele, este de 126.000 de lei, BNR nepercepand nici un ban in plus. Gruparea "bancara", care pana la inceputul sezonului s-a numit FC National, a fost informata miercuri, in mod oficial, ca in cazul in care datoria nu va fi acoperita pana la 28 februarie, atunci va trebui sa paraseasca baza sportiva. "Progresul a cerut negocieri, care au avut loc in noiembrie si decembrie, iar BNR a explicat ca nu are sens sa negocieze, ca nu exista o marja de schimbari. Contractul prevede ca trebuie platita o chirie. Data de 28 februarie a fost termenul fixat de BNR pentru solutionare. In aceste conditii, BNR a cerut ori sa plateasca chiria, ori sa paraseasca stadionul", a completat Vasilescu.

Iacov: "Se vrea un complex imobiliar!"

In replica, presedintele FC Progresul, Stefan Brotac, a declarat ca nu stie de nici o somatie a BNR. "Nu am primit nici o hartie de la BNR, nu ne-a anuntat nimeni ca trebuie sa parasim baza", a spus Brotac. Fostul presedinte al Consiliului de Administratie al FC Progresul, Constantin Iacov, a vandut la finalul lunii octombrie clubul omului de afaceri Marin Dodu pentru cinci milioane de euro, dupa ce negocierile cu BNR privind concesionarea arenei din Cotroceni pe o perioada de 49 de ani au esuat. Iacov a declarat ca BNR doreste transformarea complexului intr-un proiect imobiliar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.