Adrian Diaconu a adus gala de box in Romania pentru doar o mie de spectatori. Aceasta este capacitatea maxima a Circului de Stat, locul in care oficialii au trimis competitia.

Astfel, pe 29 martie, vom asista la gala de box profesionist de la Bucuresti, in care Adrian Diaconu va lupta pentru titlul mondial interimar la semigrea, versiunea WBC. "De vreme ce naveam incotro, sunt multumit, pentru ca nu aveam alta solutie. Circul de Stat are o capacitate de numai o mie de locuri, dar asta nu este vina mea sau a domnului Videanu (n.r. – Adriean Videanu, primarul Capitalei), ci a situatiei in care ne aflam. Nu vor fi probleme organizatorice. Din punctul de vedere al calitatii, in ceea ce tine de sala si de toate facilitatile, gala va fi una de inalta clasa. Nu va fi insa si din punctul de vedere al participarii publicului, ca nu se poate", a spune presedintele Federatiei de Box, Rudel Obreja, citat de Romania Libera.

Un show in afara salii va incerca sa suplineasca numarul mic de locuri din interior. "Vom pune afara ecrane-gigant. Vom pune o scena afara, vom face un show pentru spectatorii care nu vor avea acces in sala. Vrem sa il scoatem pe Adrian afara cu centura, in fata publicului. Sper ca el va fi campionul. Daca era posibil, faceam gala pe stadion, dar nu se poate pentru ca este prea frig la acea data in Romania", a precizat Obreja.

DE CE? Sau mai bine zis, de ce nu, Sala Polivalenta? Nationala de handbal feminin trebuie sa participe, in perioada 28-30 martie, tot la Polivalenta, la turneul preolimpic, alaturi de nationalele similare ale Japoniei, Croatiei si Poloniei. Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, anuntase marti ca ambele evenimente se vor desfasura in Sala Polivalenta, pentru ca Federatia Internationala de Handbal nu a acceptat ca turneul preolimpic sa se desfasoare intr-o sala mai mica de 4.000 de locuri. Rudel Obreja a avertizat insa ca cele doua competitii nu se pot desfasura simultan in Sala Polivalenta, deoarece instalarea ringului de box, a scaunelor si a aparaturii pentru transmiterea in direct a evenimentului necesita cel putin 10-11 ore.

Oficialul FR Box, nu este convins ca in statutul IHF exista un paragraf care sa presupuna obligatoriu 4000 de locuri pentru o partida preolimpica. Dealtfel, Sala Polivalenta nici macar nu are aceasta capacitate la momentul actual. „Si eu sunt vicepresedinte la Federatia Internationala de Box, iar in statut nu avem asa ceva. Ma indoiesc ca IHF impune ca sala pentru turneele preolimpice sa aiba 4.000 de locuri, si chiar daca ar fi asa, la acest moment Sala Polivalenta nu are 4.000 de locuri decat in cazul in care ar fi instalate scaune si pe teren, ceea ce la handbal este imposibil”, citeaza Ziarul.

”In cele din urma, solutia a oferit-o primarul Capitalei, Adriean Videanu, astfel incat gala se va desfasura in 29 martie, la Circul de Stat. Este cea mai buna solutie, pentru ca ar fi fost imposibil sa impartim Sala Polivalenta cu handbalul.”

Decizi primarului pare sa fi multumit pe toata lumea. Potrivit Curentul, Octavian Bellu, a declarat ca este extrem de multumit de rezolvarea amiabila a unei probleme explozive. "Sa speram ca ambele evenimente vor avea succes si ne bucuram ca am rezolvat o problema exploziva."

TITLU INTERIMAR
In cadrul unei sedinte a biroului executiv al WBC (World Boxing Council), desfasurata la Mexico City si condusa de Jose Sulaiman, presedintele celei mai respectate versiuni a boxului profesionist, s-a discutat organizarea meciului dintre challengerul obligatoriu, Adrian Diaconu, si campionul mondial Chad Dawson. Numai ca Dawson nu este disponibil sa-si apere centura din cauza unui litigiu intre promotorii americani Don King si Gary Shaw, cei doi disputandu-si un contract de promovare cu actualul campion. WBC a hotarat sa astepte rezolvarea acestui litigiu, iar challengerul Adrian Diaconu sa dispute un meci pentru titlul mondial WBC interimar, cu americanul Chris Henry (numarul trei mondial).

Henry, 26 de ani, este neinvins la profesionisti in 21 de partide, din care 17 le-a cistigat prin KO. si Diaconu are un palmares impecabil: 24 de victorii, din care 15 inainte de limita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.