Noua fotbalisti se afla in Top 20 al cistigurilor globale, ierarhia veniturilor fiind intocmita de revista „Sports Illustrated“. In ceea ce priveste cluburile, Real Madrid si Manchester United se bat pentru prima pozitie.

Daca mai era nevoie de confirmarea ca fotbalul este cel mai popular sport din lume, inca un raspuns a venit de peste Ocean, in urma topurilor anuale ale revistei „Sports Illustrated“. In ierarhia sportivilor non-americani cu veniturile financiare cele mai mari in 2007, noua din primele 20 de pozitii sint ocupate de fotbalisti si in mod special clubul londonez Chelsea este foarte bine reprezentat, cu trei jucatori. Retragerea din activitate a lui Michael Schumacher nu a facut insa ca Formula 1 sa-si piarda pozitia de lider al cistigurilor, cel mai bine platit sportiv in 2007 fiind spaniolul Fernando Alonso, cu venituri totale estimate la 35 de milioane de dolari. El a inregistrat totodata un salt de 14 locuri fata de ierarhia din 2006.

In acest Top 20 au aparut nu mai putin de noua sportivi noi fata de precedenta clasificare, cea mai spectaculoasa aparitie fiind a jucatorului japonez de baseball Ichiro Suzuki, de la Seattle Mariners, intrat direct pe locul sapte, cu 24 de milioane. Ca si in 2006, singura femeie din acest clasament este jucatoarea de tenis Maria Sarapova, careia anul trecut i-au intrat in conturi peste 23 de milioane de dolari, dar a inregistrat un regres de patru pozitii. Cel mai bine platit fotbalist din lume ramine Ronaldinho, iar ierarhia baschetbalistilor este dominata de la inaltime de chinezul lui Houston Rockets, Yao Ming (locul 7, in crestere sase pozitii), in timp ce Dirk Nowitzki, neamtul lui Dallas Mavericks, este nou intrat in acest top, cu putin peste 18 milioane. In absenta lui Tiger Woods, care domina in continuare ierarhia americanilor, cel mai bogat jucator de golf vine din Fiji, acesta fiind Vijay Singh, in cadere sase pozitii fata de vechiul clasament.

Cea mai neasteptata aparitie este cea a fotbalistului italian Alessandro Del Piero, aflat in ascensiune, pe locul 18, desi in perioada luata in discutie a activat in Serie B. Un fapt interesant este si in ceea ce-l priveste pe ocupantul celei de-a patra pozitii, motociclistul Valentino Rossi, care nu numai ca va da Fiscului italian intreaga suma cistigata in 2007, dar va mai preda si 26 de milioane de dolari din veniturile de pe 2006, altfel el fiind pasibil cu inchisoarea pentru sustragerea de la plata impozitelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.