Presedintele agentiei nationale pentru Sport (ANS), Octavian Belu, a anuntat, ieri, ca turneul preolimpic de handbal feminin si gala de box profesionist in care va lupta pugilistul Adrian Diaconu se vor desfasura la Sala Polivalenta din Bucuresti, in intervalul 28-30 martie.

"A sosit raspunsul din partea Federatiei Internationale de Handbal, conform caruia este obligatorie o sala de minimum 4.000 de locuri pentru organizarea turneului preolimpic feminin. Daca Romania nu poate asigura organizarea competitiei, aceasta se muta in alta tara participanta. Astfel ca vom organiza turneul preolimpic intre 28 si 30 martie, iar meciul de box din cadrul galei profesiniste, al lui Adrian Diaconu, va avea loc pe 29 martie, de la ora 20.00. Meciurile de handbal din acea zi se vor desfasura mai devreme, astfel incat cu cateva ore inaintea galei de box sala sa fie eliberata pentru amenajare. Avem o echipa specializata, care se va ocupa de acest lucru", a spus Belu.

El si-a exprimat dezamagirea pentru faptul ca IHF nu a acordat o derogare, cum s-a intamplat la tenis, pentru meciul de Cupa Davis desfasurat saptamana trecuta la Sibiu, intr-o sala de 2.000 de locuri. "Totusi, consider ca este o exagerare a unor federatii internationale sa ceara sali de minimum 4.000 de locuri, pentru ca nu toata lumea are asa ceva. Este chiar impotriva spiritului olimpic. Nu poti sa pedepsesti o echipa pentru ca in tara ei nu s-a construit o sala cu capacitate mare in ultimii 50 de ani", a comentat Belu.