Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, si-a prezentat marti demisia, in urma scandalului legat de modul in care au fost cheltuiti banii pentru organizarea meciului Romania-Franta din Cupa Davis, dar si din cauza unei decizii nefavorabile a unui tribunal din Timisoara, in legatura cu un teren pe care voia sa-l cumpere pentru infiintarea unei academii de tenis
Nastase a declarat, la RealitateaTV, ca "a fost invins de justitia si de presa din Romania". "In ultimul timp numele meu a fost terfelit cam de toata lumea, de toate ziarele. Astazi s-a dat o decizie la Timisoara ca nu am voie sa fac o academie de tenis si un stadion in Romania. Am decis sa imi dau demisia pentru ca nu am ce cauta in sportul romanesc", a completat Ilie Nastase.

In urma cu cateva zile, presa centrala a relatat pe larg despre neregulile financiare ale organizarii meciului de Cupa Davis, informeaza Ziua. Potrivit devizului initial, cheltuielile pentru organizarea meciului cu Franta depaseau suma de 450.000 de euro, bani proveniti de la Guvern si Consiliul Local Sibiu. Oficialii Federatiei Romane de Tenis au cheltuit insa numai 200.000 de euro, cazarea jucatorilor fiind facuta gratis. In plus, lucrarile la suprafata de joc au costat numai 25.000 de euro, fata de cei 37.000 trecuti in deviz. Mai mult, dintre cei 104 antrenori si conducatori de cluburi invitati de federatie la meci, la Sibiu n-au mai ajuns nici macar 40, suma de 11.676 de euro specificata drept ''cazare invitati'' scazand la mai putin de jumatate, la fel si cheltuielile alocate pentru masa.


Referitor la anuntata demisie a lui Ilie Nastase, Octavian Belu, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, a spus ca fostul tenisman pare de neclintit in decizia sa, neputand fi convins sa se razgandeasca. "Nu cred ca domnul Nastase mai poate fi intors, la cat de hotarat l-am vazut ca e. Am incercat sa gasesc argumente, sa-l conving sa ramana, dar mi-a zis: 'Omule, nu mai am nici 35, nici 40 de ani ca sa astept sa se realizeze Academia de Tenis peste 20 de ani, sa ma judec la infinit, sa primesc toata mizeria asta in fata, desi am vrut sa fac ceva frumos pentru Bucuresti>>", a spus Belu.

Potrivit Romania Libera, Octavian Belu a afirmat ca, daca in urma decontului raman bani necheltuiti din suma solicitata pentru organizarea meciului de Cupa Davis cu Franta de la Sibiu, acestia vor ramane in bugetul FR Tenis.

"Am demisia lui Ilie Nastase pe birou, e semnata si inregistrata. Am discutat cu el si problema colaterala a scandalului deconturilor de la Cupa Davis. Eu astept decontul FR Tenis, capitol cu capitol, daca sunt mai putini bani cheltuiti decat era estimat, banii oricum raman in bugetul FR Tenis. Din cei 21,8 miliarde de lei, cat este bugetul FR Tenis pe 2008, federatia a luat sapte miliarde pentru acest eveniment. Dupa decont, se trage linie si vedem. Domnul Nastase nu avea cunostinta de sume cerute, cheltuite si era suparat ca a fost implicat in aceste speculatii", a precizat Belu.

Adevarul adauga ca Ilie Nastase era presedinte al Federatiei de tenis de aproximativ 11 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.